A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy kecskeméti telephelyről úgy loptak el 5.500 darab rézperselyt hogy azokat egy kerekes kukába és egy babakocsiba pakolták. A vádlottak a zsákmányukkal épp egyikük lakóhelye felé igyekeztek, amikor a rendőrök megállították őket.

-Hirdetés-

A vádirat szerint a két kecskeméti férfi 2023. július 26. napján, az éjjeli órákban bemászott egy kecskeméti telephelyre, majd ott egy ablakot befeszítették és így bejutottak az egyik raktárba. Itt magukhoz vettek 5.500 darab – összesen mintegy 1,7 millió forint értékű – rézperselyt, amelyeket a raktárban nagyméretű zsákokban tároltak. A vádlottak a zsákokat a telephely előtt egy gurítható kukába és a magukkal vitt babakocsiba pakolták, majd zsákmányukkal elindultak az egyik vádlott lakóhelye felé.

Fénykép a trafóházba történő behatolás helyszínéről (Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség) 
Útközben azonban a kecskeméti rendőrök igazoltatták, majd őrizetbe vették a két férfit és lefoglalták a náluk talált 5.150 darab rézperselyt, így a lopással okozott kár jelentős része megtérült.

A fiatalabb vádlott 2023. július elején egyedül is elkövetett egy lopást. A férfi lefeszítette egy trafóház ablakáról a fém rácsot, majd bemászott a trafóházba, azért, hogy onnan fém kábeleket lopjon. A lopás közben azonban a férfit áramütés érte, ezért cselekményével felhagyott.

A raktárban zsákokban elhelyezett rézperselyek (Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség) 

Az ügyészség a két vádlottat nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, a fiatalabb vádlottat emellett kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérletével is vádolja és ezért velük szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A rendőrség által a helyszíni szemle során készített képeken a trafóház lefeszített fém rácsa, valamint a zsákokban elhelyezett rézperselyek láthatók.

Sajtóközlemény
Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség
Kecskemét, 2023. november 9. 

MEGOSZTÁS
Írta: vira