Bács-Kiskun vármegye az idén záruló TOP beruházások és a már elindult TOP Plusz projektek megvalósítása tekintetében is első helyen áll országosan – mondta el Szabó Csaba, a Miniszterelnökség főosztályvezetője. A tiszakécskei Barack Hotelben pénteken folytatódott a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata által szervezett polgármesteri találkozó.

„A TOP projektek megvalósítása tekintetében Bács-Kiskun első helyen áll” – emelte ki előadásában Szabó Csaba, a Miniszterelnökség főosztályvezetője. Felhívta a településvezetők figyelmet arra, hogy a még folyamatban lévő TOP beruházások kivitelezésének december 31-ig le kell zárulnia, illetve március 31-ig fenntartásba kell adni a projekteket – ellenkező esetben a támogatási összeget vissza kell fizetni.  

-Hirdetés-

A főosztályvezető kiemelte, hogy a már elindult TOP Plusz programban újabb 107 milliárd forint áll Bács-Kiskun rendelkezésére. Ebből 36 milliárd forintnyi összegről már döntés született, 25 milliárd forintnyi forrás pedig döntési csatornában van. Bács-Kiskun ezen a téren is az elsők között szerepel: már két TOP Plusz projekt is száz százalékban megvalósult – erre országosan egyetlen másik vármegyében van csak példa.

Szabó Csaba, a Miniszterelnökség főosztályvezetője

„A kisvárosoké a jövő” – fogalmazott Dr. Piskóti István professzor, a Miskolci Egyetem tanszékvezetője, aki a helymarketing fontosságáról tartott előadást. Mint elmondta, felmérések alapján egyértelmű, hogy a közszolgáltatásokat biztosító kistelepülések lakóhely szempontjából egyre inkább alternatívát jelentenek a nagyvárosokkal szemben. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ehhez „ki kell találni” a településeket, hogyan válnak élhetővé és vonzóvá nem csak a lakosság, de az oda látogatók számára is.

Piskóti professzor Szikszó település példáján keresztül mutatta be a helymarketing fontosságát. A Miskolc melletti település ipari profilját átformálták egy helyi identitásában erős, népszerű turisztikai szolgáltatásokat (egészségturizmus, borgasztronómia vagy éppen e-sport aréna építése) nyújtó kisvárossá.

Dr. Piskóti István professzor, a Miskolci Egyetem tanszékvezetője

A polgármesterek szakmai fórumának második napján ezen kívül Papp Zsolt György, a közös agrárpolitika végrehajtásért felelős államtitkár válaszolt a településvezetők kérdéseire. A résztvevők továbbá hallhattak a területfejlesztés, illetve a vasútfejlesztés aktualitásáról, a storytelling fontosságáról a kommunikációban, valamint a vármegyei fi200 Marketing Klub tevékenységéről.

Kapcsolódó cikk
Polgármesteri találkozó Tiszakécskén: erre lehet számítani a választások után
Polgármesteri találkozó Tiszakécskén: erre lehet számítani a választások után
Az elmúlt 10 évben jelentősen javult a Bács-Kiskun vármegyei közutak állapota, kérdés, hogy a felújítások hogyan folytatódhatnak majd a jövőben...

Forrás, képek: Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira