November 9-én csütörtökön tartotta meg a tázlári katolikus iskola és óvoda a Márton-napi ünnepségét és a lámpás felvonulást.

Napokkal előtte készültek már a kicsik és a nagyok: felelevenítették Szent Márton legendáját, verseket, dalokat, mondókákat tanultak, kézműveskedtek, rajzoltak. Az iskola felső tagozatos diákjai pedagógusaikkal együtt elkészítették a zsíros kenyereket, berendezték a templomkertet a több, mint 400 fős vendégsereg számára.

Készülnek a zsíros kenyerek
-Hirdetés-

Az ünnepi műsort az óvodások Márton-napi dalcsokra kezdte, majd az iskolások német nyelvű előadása folytatta. Mihály atya beszédét követően közös imádság és éneklés után jó hangulatú beszélgetésekre került sor egy pohár meleg tea és zsíros kenyér mellett. Az est végén a gyerekek családjaikkal, pedagógusaikkal lámpás felvonuláson vettek részt, és a szeretet fényét körbehordozták a falu utcáin.

Lámpás felvonulás

Ezen az estén a tázlári iskola és óvoda összetartásának lehettünk ismét tanúi, hiszen óvónőink, tanáraink és a szülők együttműködése nélkül ez a remek program nem jöhetett volna létre!

Köszönjük a Szülői Munkaközösség támogatását, Tázlár Község Konyhájának a tea elkészítését, és a Tázlári Polgárőrség segítségét!

Írta, képek: Petriné Bugán Barbara igazgató

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS