Vajon miért retteg Fognyűvő doktor a gyerekektől? – erre a kérdésre kaphattak választ a gyermekkönyvtár kis olvasói egy interaktív könyvbemutató keretében a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban. November 16-án Kecelre látogatott Vig Balázs író, ahol a II. János Pál Katolikus Általános Iskola 2. osztályosai egy vicces és élménydús órát tölthettek el az íróval, aki A rettegő fogorvos című mókás mesekönyvét mutatta be.

A Móra Kiadó Már tudok olvasni sorozatában tavaly megjelent mesekönyv egy olyan fogorvosról szól, aki – a megszokottól eltérően – fél a gyerekektől.
-Hirdetés-

A délelőtt folyamán nevetéstől volt hangos a gyermekkönyvtár, a szerző nevéhez méltóan vidám bemelegítő tornával kezdte a könyvbemutatót, vicces feladatokkal, játékokkal fűszerezve olvasott részleteket a könyvből, a gyerekek meglepő módon az ijesztő tényeket is örömmel fogadták. Szívesen kapcsolódtak be minden játékba, még a fogorvosi rendelőben használatos eszközöket is bátran fogták a kezükbe, amiket az író hozott magával, hogy még szemléletesebbé tegye a mesében elhangzottakat. A kisdiákok fesztelenül meséltek élményeikről, melyeket a fogorvosi székben már megtapasztaltak. Vig Balázs író elmondta, hogy csak ilyen játékos formában lehet lekötni a gyerekek figyelmét és izgalmassá tenni egy könyvbemutatót, felkelteni a gyermekek érdeklődését további mesekönyvek elolvasására.

A fiatal író nem először járt a keceli könyvtárban

A fiatal író nem először járt a keceli könyvtárban és a hagyományokhoz híven ismét hangulatos előadással lepte meg olvasóit. A gyerekek remekül szórakoztak miközben „bemelegítettek az olvasáshoz”, és nevetőizmaikat is megdolgoztathatták. A rendezvény végén a szerzőtől minden osztály egy-egy apró ajándékot kapott, és természetesen a dedikálás sem maradt el.

Szöveg, fotók: Ferró Zsófia 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira