2023. november 28-án délután került megrendezésre a Bócsai Boróka Általános Iskolában az angol járási verseny. A könyvtárban gyülekeztek a versenyzők és kísérőik. Csengőd, Fülöpszállás, Kiskőrös, Izsák településekről érkeztek a felsős évfolyamokból a tanulók. Évfolyamonként 2-2 fő indulhatott a versenyen. Idén 32 diák vett részt a rendezvényen. Ez alkalommal a szóbeliségen volt a hangsúly. Szóbeli kommunikáció, képleírás, valamint hallott szöveg értése feladatok várták a felső tagozatos tanulókat. A szeptemberi értekezleten az angol nyelvet tanító kollégákkal megbeszélték a szóbeli kommunikáció témaköreit. Sok tanuló számára ez volt az első alkalom, hogy ilyen jellegű megmérettetésen vehetett részt. Megtapasztalhatták, hogy milyen egy szóbeli nyelvvizsga hangulata. Ugyanakkor sokak számára visszatartó erő is volt, hogy részt vegyenek a versenyen. Külsős kollégákat kértek fel segítségül a szóbeli kommunikáció lebonyolításában. Ezúton is nagyon köszönik: Honti Erika, Bene Zsoltné Holczimmer Csilla és Feketéné Szabó Emese tanárnők munkáját.

-Hirdetés-

A hallott szöveg értése feladatok szövegei, párbeszédek a mindennapi élethez kapcsolódóak voltak. A szókincs, A1 szint előtti, A1, A2 szint eredményei azt mutatják, hogy sokan már most magasabb szintű nyelvtudással rendelkeznek.

Idén 32 diák vett részt a rendezvényen

A szóbeliztetés és a hallgatás párhuzamosan folyt egy-egy teremben. Akik végeztek a feladatukkal, a könyvtárban várakoztak. Ezalatt egy angol nyelvű feladatot oldhattak meg, ismerkedhettek, játszhattak angol nyelvű társasjátékokkal is. A verseny idén is nagyon szoros volt.      

Gratulálunk a résztvevőknek, várjuk őket jövőre is!

Szervező: Kőfalvi Erika angol szakos tanár                                           

Az eredmények:

5. évfolyam:

  1. helyezett: Major Mátyás (Kiskőrös)
  2. helyezett: Schneider Dániel (Kiskőrös)
  3. helyezett: Cs. Tóth Domos (Bócsa)

 

6. évfolyam:

  1. helyezett: Csomor Norton (Izsák)
  2. helyezett: Gáspár Hunor István (Bócsa)
  3. helyezett: Gál György (Bócsa)

 

7. évfolyam:

  1. helyezett: Kabashi Erjon (Izsák)
  2. helyezett: Hlavács Hanna (Kiskőrös)
  3. helyezett: Litauszki Domonkos (Kiskőrös)

 

8. évfolyam:

  1. helyezett: Schmidt Réka (Kiskőrös)
  2. helyezett: Péntek Boglárka (Izsák)
  3. helyezett: Fazekas Krisztián (Izsák) 

 

Szöveg, fotók: Bócsai Boróka Általános Iskola 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira