Az első adventi gyertya meggyújtásához ebben az évben is kísérőprogramok társultak Csengődön. Az első adventi hétvégén a művelődési házba várták az ünnepváró kicsiket és nagyokat: kézműves foglalkozás, karácsonyi vásár és persze kellemes muzsika, ízletes tea várta az odalátogatókat.

„Közeledvén a karácsonyhoz, nemcsak a lelkünket, de környezetünket is díszbe öltöztetjük. Településünkön, Csengődön november utolsó napjai már ennek jegyében teltek. Az ünnep szimbólumai: a koszorú, a karácsonyfa és a betlehem elkészítésében, díszítésében többen is részt vettek” – mondta Pivarcsi Csaba polgármester.

-Hirdetés-

„A falu koszorújához és karácsonyfájához a fenyőket Tamás Ferencné és Zátrok Csaba ajánlotta fel, a fa felállításában az önkormányzat munkatársai segítettek. Az adventi koszorú és a karácsonyfa díszítésében Dömsödiné Nagy Nikoletta, Kalmárné Franczia Márta, Kis Éva, Kiss László, Kissné Betty, Kissné Györgyi, Suba László, Subáné Eleonóra, Stiedl Zoltán, Szabó György, valamint Szabó Györgyné Andi vettek részt. Köszönet illet mindenkit, aki hozzájárult közösségünk ünnepének előkészítéséhez!” – zárta szavait Pivarcsi Csaba.

December 2-án, szombaton a művelődési ház munkatársai, Dignerné Kovács Erika, Görög Gáborné Hajnalka és Kovács Nikoletta karácsonyváró kreatív foglalkozásra várták az érdeklődőket. A gyerekek karácsonyfadíszeket, valamint változatos technikákkal ünnepi figurákat készíthettek és rajzolhattak, színezhettek kedvükre.

A karácsonyvárót helyi és környékbeli kézművesek különleges portékái gazdagították, melyek kínálatából örömmel válogattak a résztvevők. Gyertyák, ásványcsodák, hímzett, horgolt, kötött alkotások, különféle anyagokból készült ünnepi díszek mellett kézműves finomságok találtak gazdára a forgatagban.

A szakadó esőben az első gyertyát az adventi koszorú szentelését követően Havris György katolikus plébános gyújtotta meg. Gondolataiban az ünnepváró közösség elé tárta a várakozás titkát, mely a földi élet mulandóságára és az örök életre is ráirányítja a figyelmünket. Az ünnepvárók ezt követően a művelődési házban forró tea mellett beszélgetve melegedhettek fel.

A második gyertya december 9-én, szombaton lobban fel a csengődi protestáns felekezetek vezetőinek közreműködésével.

Kapcsolódó cikk
Beköszönt az adventi időszak – hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére
Beköszönt az adventi időszak – hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére
Újra eljött az időszak, amikor előkerülnek a dobozok mélyéről a csillogó díszek, angyalkák, ikonikussá vált diótörő figurák. Égősorok és gyertyaláng...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS