2023. december 1-én Imrehegyen az idei adventi várakozás beköszöntével a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Imrehegyi Tagintézmény Óvodájában gyúltak ki elsőként a faluban az ablaknyitogató fényei, melyben a kis Jézus megszületését ábrázoló képet csodálhatták meg az oda látogatók.
Az óvoda ablakában gyúltak ki elsőként a faluban az ablaknyitogató fényei

Ehhez kapcsolódóan az óvodában második alkalommal került megrendezésre az adventi családi délután, melynek keretében a gyermekek a vendégsereget karácsonyi dalokkal örvendeztették meg. A szülők gyermekükkel és a pedagógusok segítségével közösen készíthették el az adventi koszorújukat, melyet a papi áldás után mindenki haza vihetett otthonába, hogy a karácsonyt várva minden vasárnap meggyújthassa családjával a gyertyákat. Egy adventi sétaúton is végig haladhattak a gyermekek, ahol az adventi időszak minden napját egy-egy gyertya szimbolizálta. Advent minden vasárnapjához kapcsolódóan volt egy megálló, ahol egy-egy kis ajándékot kaptak a gyermekek (Luca-búza, mézeskalács, adventi jóság gyűjtőnaptár, adventi kvíz, és színezők).

Adventi koszorú készítés
-Hirdetés-

Az adventi vásár keretében az óvoda dolgozói által készített tárgyakat, díszeket, gyertyákat vásárolhatták meg a hozzánk érkezők. Lehetőség volt frissen sütött kürtöskalács megvásárlására is, illetve a családokat egy meghitt fotósarok is várta. A befolyt összeget a gyermekekre szeretnénk fordítani. A családi délután alatt a gyermekek karácsonyi ügyességi játékokat is kipróbálhattak.

Adventi vásár

A rendezvényünket a helyi önkormányzat, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület és sok magánszemély támogatta, melyet ezúton is hálás szívvel köszönünk nekik. Reméljük, hogy ez a családi délután hozzájárult ahhoz, hogy meghittebbé tegyük a családok számára az adventi várakozás, felkészülés időszakát.

Írta, képek: Ledenyák Orsolya Klára óvodavezető

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira