A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy kecskeméti társasház udvaráról ellopott egy kerékpárt, majd miután a nap folyamán azt tőle is ellopták, aznap este visszament a társasházba és ellopott egy újabb biciklit.

-Hirdetés-

A vádirat szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja – 2023. szeptember 19. napján a délutáni órákban, a nyitott bejárati kapun keresztül bement egy kecskeméti társasház udvarára, majd onnan ellopott egy férfivázas, 80.000 Ft értékű kerékpárt. A vádlott a biciklin egy kocsmáig tekert. Amikor bement a vendéglátóhelyre, a kerékpárt az épület előtt hagyta lezáratlanul. Míg a férfi a kocsmában tartózkodott, a kerékpárt tőle is ellopták.

Miután ezt a vádlott észrevette, ugyanaznap este visszament a kecskeméti társasházhoz és ezúttal egy 80.000 Ft értékű, női vázas kerékpárt lopott el az udvarról. A férfi mindkét biciklit úgy lopta le, hogy azokról lefeszítette a kerékpárzárat.

A férfi terhére róható egy, 2023. július 28. napján elkövetett lopás is, ekkor egy kecskeméti társasház pincehelyiségéből vitt el egy 60.000 Ft értékű babakocsit, annak kiegészítőivel együtt.

Az ügyészség a férfit 2 rendbeli kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és egy rendbeli kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja és ezért vele szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

Sajtóközlemény
Kecskemét, 2023. december 8. napján
Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség
Kiemelt kép: illusztráció/canva.com 

MEGOSZTÁS
Írta: vira