Elfogtak a kecskeméti rendőrök egy 30 éves férfit, aki a gyanú szerint kukával törte be egy bolt kirakatát, majd közel két tucat órát tulajdonított el. 

-Hirdetés-

Egy biztonsági őr tett bejelentést a rendőrségen 2023. november 30-án hajnalban, mert észrevette, hogy valaki betörte egy áruház oldalában lévő órabolt kirakatát. A rendőrök kiérkezésekor már a bűntett helyszínére érkezett a tulajdonos is, aki elmondta, hogy az elkövető nem csupán megrongálta az üveget – amivel közel félmillió forintos kárt okozott –, hanem elvitt 15-20 karórát is.

A nyomozók a biztonsági őr leírása alapján megnézték a környék térfigyelő- és biztonsági kameráinak felvételeit, és az egyiken felfedezték azt a piros cipős, kopaszodó férfit, aki a lopást elkövethette. A bűnügyi osztály egyik munkatársa ráadásul felismerte a tolvajt, egy 30 éves helybélit, aki hosszabb ideje bűncselekmények elkövetéséből tartja el magát, és ezért időről-időre a nyomozó hatóság látókörébe kerül. A férfi ellen más ügy miatt érvényes körözés volt, így tűvé tették érte a várost, ám egy rövid időre sikerült elrejtőznie.
A járőrök azonban 2023. december 7-én délelőtt egy bevásárlóközpont parkolójában észrevették, és elfogták.

A betöréssel gyanúsítható, büntetett előéletű férfit kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

 

Forrás, fotók: police.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira