Sokéves hagyománya van már Tabdin az Ökumenikus Adventi Estéknek, melyet idén 14. alkalommal rendeznek meg az ünnepvárás jegyében decemberben pénteki napokon. 

-Hirdetés-

Az első gyertyát december 1-jén az Evangélikus Egyház részvételével gyújtották meg, a második alkalommal pedig december 8-án Pénzes Péter református lelkész mondta el ünnepi gondolatait és gyújtotta meg Szkenderovits Lajosnéval a település adventi koszorúján a második gyertyát.

Pénzes Péter

Azt követően megérkezett a helyszínre a télapó, aki az önkormányzat támogatásának köszönhetően 163 csomagot osztott szét a helyi gyermekeknek. Az érdeklődőket gyönyörűen feldíszített tér fogadta, a szervezők ünnepi zenékkel, meleg teával, forralt borral, valamint virslivel, süteményekkel várták az érdeklődőket.

Az Ökumenikus Adventi Esték ötletgazdája Kissné Sinkovicz Marianna elmondta, hogy ez a program 2010-ben indult útjára, melyet most már minden Tabdi lakos nagyon vár és egy ilyen pénteki napon többszázan jönnek ide. A tér díszítő elemei Fodor Zoltán alkotásai, akinek igen kreatív festő és fantáziadús munkáját dicséri mindez. Az adventi koszorú idén Horváth Dalma és segítőinek köszönhetően készült el. A rendezvény megszervezésének ötlete egy érchegységbeli kirándulásból fakadt, ahol megláttak egy ilyen programot és úgy döntöttek, hogy Tabdin is létrehoznak valami hasonlót.

Ezt a kezdeti lépésektől kezdődően támogatta a település aktuális vezetése és az üzenete pedig az, hogy fogjunk össze, ami a karácsony közeledtével a meghittségre, a szeretetre hívja fel a figyelmet. Az ötletgazda kiemelte, hogy ilyenkor mindenkit óvva intenek a vásárlásoktól és a tárgyi adományok lényegétől, hiszen, ami fontos az a szív, a lélek és a szeretet. Ez a meghittség járja be a péntek estéken a teret, valamint azt az üzenetet hordozza magában, hogy legyünk együtt szeretetben.

Kapcsolódó cikk
Beköszönt az adventi időszak – hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére
Beköszönt az adventi időszak – hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére
Újra eljött az időszak, amikor előkerülnek a dobozok mélyéről a csillogó díszek, angyalkák, ikonikussá vált diótörő figurák. Égősorok és gyertyaláng...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (83 db kép)
MEGOSZTÁS