A keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház szervezésében, december 10-én meggyújtásra került a város adventi koszorújának reményt szimbolizáló második gyertyája.

Az ünnepi műsor kezdetén Pálinkás Alexandra és Krizsán Luca 5. osztályos tanulók szavalatát hallhatták a rendezvényre érkezők. A diákok, Móra László „Karácsony édes ünnepén” c. versét mondták el. Ezt követően Berger József, a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója olvasott fel egy novellarészletet az ünnepi várakozásról.

-Hirdetés-

A kedves gondolatok után, főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános atya is megosztotta a jelenlévőkkel a reményt szimbolizáló második vasárnap üzenetét. Az est során az „Adventi hírnök” c. dalt, valamint a „Szent kisded Jézus” c. lengyel népdalt énekelték el az iskola énekkarosai. Az énekkar tagjai: Heibl Nóra, Heibl Dóra, Laza Róza, Laza Sára, Lukács Sáfély Ené, Béleczki Barbara, Csík Hanna, Varga Csenge, Kovács Norbert és Fejes Mira. Furulyán kísért: Berger Bence. A gyerekeket felkészítették: Ridegné Szilágyi Bettina, Bergerné Lavati Erzsébet és Illésné Márin Éva pedagógusok.

A keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola énekkarosai dalokkal emelték az est fényét
A második gyertyát Haszilló Ferenc polgármester, Berger József igazgató és főtisztelendő Fekete Szabolcs atya gyújtották meg.

A műsor végén mindenkit szeretettel vártak közös teázásra, forralt borozásra és süteményezésre. A szervezők ezúton köszönik a Keceli Patachich Gábor Borrendnek, a Herr-Ritt Családi Szőlészet és Pincészetnek, Minda Gábornak, Wiedner Klaudiának és Haszillóné Wiedner Katalinnak az önzetlen segítséget.

A közös csillagszórózás sem maradt el

Az ünnep hangulatát a Kackiás Verklis játéka tette még meghittebbé.

Kapcsolódó cikk
Kigyúlt az első gyertya fénye Kecel város adventi koszorúján
Kigyúlt az első gyertya fénye Kecel város adventi koszorúján
Ahogy az már sok éve szokás, idén is egy kis ünnepség kíséretében gyújtották meg Kecel város adventi koszorúján az első...
Kapcsolódó cikk
Beköszönt az adventi időszak – hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére
Beköszönt az adventi időszak – hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére
Újra eljött az időszak, amikor előkerülnek a dobozok mélyéről a csillogó díszek, angyalkák, ikonikussá vált diótörő figurák. Égősorok és gyertyaláng...

Írta, képek: Ferró Zsófia

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira