A harmadik adventi vasárnap előestéjén benépesült a művelődési ház melletti közösségi tér, melyet az alkalomhoz illően foglalt ünnepi keretbe a falu koszorúja és karácsonyfája, a szabadtéri színpad és a találkozásra hívogató sátrak.

-Hirdetés-

Idén a harmadik adventi gyertyát gyújtották meg közösen a csengődiek, mely alkalommal Pivarcsi Csaba polgármester osztotta meg az ünneppel kapcsolatos gondolatait. Az öröm vasárnapján ennek jelentőségét emelte ki köszöntőjében. A Dankó Pista Férfikórus karácsonyi énekkel készült az alkalomra: a Csendes éj című örökzöld dallamot Juhász László szájharmonikán kísérte.

Juhász László szájharmonikán kísérte a Dankó Pista Férfikórus énekét

„Karácsony közeleg” címmel Kis Gyöngyi ünnepi koncertjét hallgathatták meg a térre kilátogatók. A remek hangú énekesnő meghitt és vidám karácsonyi dalokkal érkezett, emelve az ünnep fényét.

A hidegben a meleg öltözék mellett jó szolgálatot tett a fűszeres forralt bor, a meleg tea, az ízletes sült kolbász és a virsli. Ifj. Kalocsai Ferenc alpolgármester tiszteletdíját ajánlotta fel a közösség megvendégelésére. A finomságok elkészítésében részt vett Melkvi László, Hegedűs Attila és családja, id. Kalocsai Ferenc, Kalocsai Ildikó, Batiz Attila, Jenei Mihály és ifj. Gurbai László, valamint támogatta mások mellett a MI-LÁN vegyesbolt és Csengőd Község Önkormányzata is.

Ifj. Kalocsai Ferenc, Melkvi László, Hegedűs Attila és ifj. Gurbai László (b-j)

Idén az alkalomra feldíszített hangulatos fotókuckóban ünnepi fényképek készítésére nyílt lehetőség, mellyel többen örömmel éltek is.

Az évről évre megszokott karácsonyi adományozás során összegyűlt felajánlásokat a rendezvényeken a fellépésekhez szükséges népviseletek készítésére, vásárlására fordítják majd.

Népszerű volt az ünnepi alkalomra feldíszített hangulatos fotókuckó is

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (126 db kép)
MEGOSZTÁS