2023. december 16-án szombaton rendezték Akasztón a Falukarácsonyt, ahol a köszöntőbeszédek mellett az óvodás és iskolás gyermekek is készültek karácsonyi műsorral.

-Hirdetés-

A műsorok sorát Vámos-Farkas Bendegúz elszavalt karácsonyi verse nyitotta. Ezt követően Csehi Zoltánné faluház igazgató köszöntötte a szép számmal megjelent közönséget, majd Suhajda Antal Akasztó község polgármester meggyújtotta az adventi koszorún a harmadik gyertyát és elmondta ünnepi köszöntőjét.

Vámos-Farkas Bendegúz karácsonyi verssel köszöntöttek a megjelenteket

Elsőként a Szikes Néptáncegyüttes lépett a színpadra, akik Rábaközi táncokat és Luca napi szokásokat mutattak be Leidinger Dömötör és Bozsits Anna vezetésével.

A Szikes Néptáncegyüttes a rábaközi táncok mellett Luca napi szokásokat is bemutatott

A néptánc műsort az óvodások előadása követte. Az Akasztói Napközi Otthonos Óvoda Katica csoportja készült karácsonyi dalokkal és egy kis tánccal. Felkészítő pedagógusaik Somogyi Krisztina és Martinkovicsné Kovács Renáta voltak.

Az Óvoda Katica csoportjai is készült nagyon az eseményre

Az óvodások után a Kunszt József Katolikus Általános Iskola ötödik osztályos tanulóinak műsora következett. Felkészítő tanáraik Beszedics Zoltánné és Kugelmann Edit voltak.

Az 5. osztályosok felelevenítették többek között A kis gyufaárus lány történetét is

A műsorok sorát a Solti Vécsey Károly Általános Iskola és AMI kihelyezett akasztói tagozatának zeneiskolai diákjainak előadása zárta Fuchs Atilla vezetésével.

A zeneiskolás növendékek karácsonyi dalokkal készültek

A faluházi programok után Akasztó Főterén folytatódott az ünnepi műsorfolyam, ahol az Akasztói Borbarát Borrend várta a vendégeket a már szokásosnak mondható forralt boros estjükre. Minden évben egy egyesületet vagy szervezetet támogatnak ezzel az eseménnyel. Idén a Szikes Néptáncegyüttest támogatják a rendezvény bevételével.

Meggyújtották a település adventi koszorúján a négy gyertyát

Az eseményen, Gubán Gyula az Akasztói Hegyközség elnöke mondott köszöntő beszédet. Majd meggyújtották ünnepélyesen a négy adventi gyertyát, a Borbarát Borrend tagjainak unokáival és gyermekeikkel együtt, mely alatt Turú Tímea olvasott fel karácsonyi gondolatokat.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (179 db kép)
MEGOSZTÁS