2023. december 17-én, vasárnap 18 órakor kezdődött Kecelen, a Városi Könyvtár és Művelődési Ház előtt a közös adventi alkalom, mely idén harmadjára került megrendezésre. 

Az eseményen műsort adott Kecel Város Önkormányzat Óvodájának Újfalusi Óvoda Maci csoportja. Felkészítőjük Tamaskó Katalin óvónő, segítője Kardosné Edit dajka néni. Ezt követően Galántai Katalin, Kecel Város Önkormányzat Óvodája és Bölcsődéjének vezetője osztotta meg adventi gondolatait a jelenlévőkkel. „A gyermeki szemekben fellobbanó öröm az ami segít mindannyiunknak abban, hogy az előttünk álló csodát megéljük”– emelte ki az óvodavezető. 

-Hirdetés-

A keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai németül adták elő adventi dalukat. Előadták: Laza Sára, Laza Róza, Varga Csenge, dobon kísért Kókai Botond. Felkészítőjük: Illésné Márin Éva tanárnő.  

Fekete Szabolcs plébános atya advent harmadik vasárnapjának üzenetét mondta el a koszorú mellett. „Az örvendezés színeként a katolikus egyházban a szolgáló papság a rózsaszínt magára öltheti mise ruhában vagy stólaként…. Az örömnek a napja advent harmadik vasárnapja. Mit is jelent az öröm? Öröm akkor támad bennünk, ha valami nagy, valami szép, valami igaz és érték, az amit elérhetünk, amit birtokolhatunk vagy élvezhetünk. Az öröm az mindig valami nagynak, igaznak, szentnek, értéknek az előhírnöke. Az ember már előre tud örülni annak, ha valami szép vagy jó történik vele. Az adventi öröm az a teljesség öröme a katolikus egyház tanítása szerint” – mondta a keceli plébános atya.

Tolnai Patrik, Herczeg Gergő, Badacsonyi Lilla, és Hadházi Réka német verset szavaltak. Felkészítőjük: Benedeczki Anita tanárnő.
Az adventi koszorún örömöt szimbolizáló harmadik gyertyát Haszilló Ferenc polgármester, Hatvani Gáborné, a Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Galántai Katalin óvodavezető és főtisztelendő Fekete Szabolcs atya gyújtották meg.

Az ünnepi hangulatot Kackiás Verklis emelte. Végül a közös csillagszórózás sem maradt el.

A műsor végén mindenkit szeretettel vártak közös teázásra, forralt borozásra és süteményezésre.

A szervezők ezúton köszönik a Keceli Patachich Gábor Borrend, Benyedáné Laki Ilona, Császár Ferenc, Forrai Ákos, Hatvani Gáborné, Kis-Vén Ákos, Klestenitz Helga, Szent Imre Pincészet, Tóth Zoltán, Verba József önzetlen segítséget.

https://www.youtube.com/watch?v=Yrict4Kmuys

Kapcsolódó cikk
Fellobbant a második adventi gyertya lángja Kecelen
Fellobbant a második adventi gyertya lángja Kecelen
A keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház szervezésében, december 10-én meggyújtásra került a város adventi koszorújának reményt szimbolizáló második gyertyája....
MEGOSZTÁS