2023. December 20-án délelőtt tartották Soltszentimrén az Idősek Napját a Közösségi Házban, ahová várták a település szép korú lakosait. Az esemény közel négy év után került újra megrendezésre a covid járvány okozta korlátozások miatt, de abban az időben sem feledkeztek meg az idős lakosságról Soltszentimrén. Aki tehette, jelen volt az ünnepi alkalmon, viszont többen betegség miatt nem tudtak részt venni a műsorokkal és ebéddel egybekötött eseményen.

-Hirdetés-

A vendégeket a Közösségi Ház nagytermébe várták, ahol előbb Rakonczai Hermina, a település jegyző köszöntötte a megjelenteket, majd Nagy István Soltszentimre település polgármestere mondta el köszöntő beszédét. Kiemelte, hogy az idősek napja szép és fontos ünnep. Továbbá idézetekkel és történetekkel is rávilágította az emberek figyelmét az idősekre, és azok szeretetére.

Nagy István polgármester mondott köszöntő beszédet

A hagyományokhoz híven most is köszöntötték a település legidősebb lakóit. A legidősebb hölgy a faluban Tumbász Józsefné Inci néni, aki idén töltötte be a 91. évét. A legidősebb férfi a településen Agárdi József Józsi bácsi, aki a nyáron múlt 97 éves. A legrégebben házasságot kötött pár a faluban Markó Pali bácsi és felesége, Vera néni, akik 1962. január 6-án kötöttek házasságot Soltszentimrén.

Markó Pali bácsi is részt vett az eseményen
A köszöntések és beszédek után az óvodások és az iskolások karácsonyi műsorral kedveskedtek a szép korúaknak. Elsőként az óvoda Méhecske csoportja lépett a színpadra, felkészítőjük Oroszi Zsoltné volt.
Az óvoda Méhecske csoportjának ünnepi műsora

Őket követte a helyi általános iskola 4., 6., 7. osztályos tanulóinak előadása. A diákok felelevenítették Jézus születésének történetét, illetve versekkel és táncos produkciókkal is készültek az időseknek. Felkészítő pedagógusaik: Rákócziné Szakál Katalin, Gyenesné Miskolczi Aranka és Berei Zsolt voltak.

Nagy közös énekkel zárták az igazán szép műsorukat az iskolások

A műsor után finom ebédet fogyasztották el közösen a jelenlévők. A menü gulyásleves és almás kalács volt. A gulyáslevest Kupsza József főzte, míg az almás kalácsok készítésben az önkormányzat konyhájának dolgozói vállaltak főszerepet.

Kothencz Lajos zenés produkciójával szórakoztatta az időseket

Az ebéd után Kothencz Lajos szórakoztatta a közönséget zenés produkciójával.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (201 db kép)
MEGOSZTÁS