Karácsonyi fényfűzérekben tündöklő traktorok vonultak fel Páhi utcáin, december 21-én.

Ahogy mondani szokták: Merj nagyot álmodni! Oroszi Zsombor, Oroszi István, Oroszi Gábor és családjuk hagyományteremtő karácsonyi traktoros felvonulást álmodott és rendezett meg, mely hatalmas sikert aratott csütörtök este a faluban. A helyi focipálya mellett kialakított gyülekezőhelyen már kora este dübörögtek a lóerők, melyre közel 70 jármű érkezett, hogy gyönyörű színekben és fényekben pompázva végigvonulhasson a településen. A falu csendjét kipufogózaj és dudaszó törte meg, jelezve: kezdődhet a felvonulás, mely közel egy óra hosszán át tartott. A menet 18 órakor indult el rendőri és polgárőri kísérettel, végigszelve az utcákat, ahol a község lakói gyönyörködhettek a szebbnél szebb feldíszített traktorban.

-Hirdetés-

A menetet követően sem ért véget a rendezvény, ugyanis a traktorokat szakavatott zsűri rangsorolta és díjazta különböző kategóriák szerint:

Keleti kategória:
  1. helyezett: Böröczi Benő
  2. helyezett: Tóth Krisztián
  3. helyezett: Szabó Csaba

Különdíj: Baracskai Dávid és Mező Sándor

Nyugati kategória:
  1. helyezett: Binszki Imre
  2. helyezett: Csakó Dávid
  3. helyezett: Márkó Zoltán

Különdíj: Márkó István és Tancsa József

Legkisebb traktorral érkező: Venczel Ádám

Legfiatalabb résztvevő: Tóth László

Hölgy résztvevő: Vágóné Edina és Gárdony Georgina

Legmesszebbről érkező: Bozóki Barnabás, aki Jánoshalmáról érkezett.

A rendezők forró teával, forralt borral, zsíros kenyérrel, pogácsával és sült tökkel vendégelték meg a résztvevőket. Az élő adventi kalendárium 21-es száma is itt kapott helyet, egy gépet díszítve. Az érdeklődők egy vidám, családias hangulatú traktoros estét tudhatnak maguk mögött, mely remek hangolódást adott a karácsonyi időszakra.

A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni a helyi önkormányzat, gazdakör, polgárőrség, vállalkozók és a lelkes segítők munkáját.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet! 

 

Képek, szöveg: Petz Odett
Videó: Páhírek 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira