2023. december 28-án este második alkalommal rendeztek traktoros felvonulást Soltszentimrén. Tavaly közel negyvenöt traktor érkezett az eseményre, idén a duplájára nőt a feldíszített mezőgazdasági járművek száma, hiszen közel nyolcvanan vonultak fel Soltszentimre utcáin. Az érdeklődés is nagy volt az esemény iránt, sokan eljöttek megnézni az ünnepi felvonulást. Főként a környező településekről jöttek a felvonulók szebbnél-szebben feldíszített traktorokkal.

A felvonuló traktorokat 16 órától várták a Közösségi Ház melletti téren, ahonnét 17 órakor indult el a parádé a település utcáin. A felvonulást követően díjazták a legszebb és legötletesebb díszítésű traktorokat.

-Hirdetés-

Voltak gyermekek is, akik kivilágított kis traktorokkal érkeztek az eseményre. Nekik egy kis ajándékkal kedveskedtek a szervezők. A traktorokat két kategóriában díjazták nyugati, illetve MTZ típusúban.

Az ötletes díszítések idén sem maradtak el
Nyugati kategória díjazottjai:
  1. Rupcsó Mihály (Valtra) Fülöpszállás
  2. Oroszi Zsombor (Valtra) Páhi
  3. Oroszi István (Landini) Páhi
  4. Binszki Imre (John Deere) Akasztó, Papp Imre (John Deere) Akasztó.
John Deere-el is jöttek
MTZ kategória díjazottjai:
  1. Rakonczay Bence (Soltszentimre)
  2. Baracskai János (Soltszentimre)
  3. Baracskai Dávid (Izsák)
  4. Farkas Bálint (Uszód)
  5. Szabó Csaba (Fülöpszállás)

A főszervezők idén Sávics Hilda Anna, Dezső Dorina, Kis Csaba, Márkó Stella, Márkó Zoltán és Márkó István voltak, valamint Soltszentimre Önkormányzata is sokat segített.

A kilátogató nézőket és a traktorosokat is forralt borral, teával, zsíros kenyérrel és sült kolbásszal várták a szervezők.

A soltszentimrei Rakonczay Bence feldíszített traktora nyerte a MTZ típusú traktorok szépségversenyét

A szervezők szeretnék mindenkinek megköszönni a részvételt és a segítséget, hogy hozzájárultak a második soltszentimrei ünnepi traktoros felvonulás sikeres lebonyolításához.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (138 db kép)
MEGOSZTÁS