A vármegyei hármad osztályú labdarúgó bajnokság közép csoportjának tabelláján, fél távnál az Akasztó II. telel az élen egy ponttal megelőzve a második, Kaskantyú együttesét és hat egységgel a harmadik Kunfehértót. Az együttes 11 győzelem mellett mindösszesen egy döntetlennel és egy vereséggel zárta az őszi szezont. A legtöbb rúgott 61 és a legkevesebb kapott 11 góllal. Az együttesben Palla Lajos 15, míg Suhajda Gergely 14 találatig jutott ősszel. Fésüs Dáviddal, az együttes csapatkapitányával beszélgettünk az őszi szezonról.

 

Hogyan indultatok neki a nyári felkészülésnek és az új idénynek?
-Hirdetés-

Szerencsére a tavalyi bronzérmes csapat együtt maradt, illetve sikerült Molnár Dánielt és Győrfi Istvánt leigazolnunk Kaskantyúról. Ezáltal két rutinos, több poszton bevethető játékossal bővült csapatunk, ugyanakkor nagy fegyvertény még, hogy idén Palla Lajos is a megye hármas csapatban szerepel. Pozitív előjelekkel vágtunk neki a szezonnak miután a nyári alapozás során az edzéslátogatottság a tavalyihoz képest nagyban javult, így tudtunk érdemi munkát végezni. Az edzőmérkőzéseken pedig megfelelő létszámban tudtunk kiállni és gyakorolni élesben is.

Mennyire vagy elégedett a csapat őszi teljesítményével?

A kicsit nehézkesre sikerült tavalyi szezon után, úgy érzem elégedettek lehetünk az őszi teljesítményünkkel. A srácok most nagy lelkesedéssel álltak bele a nyári alapozásba. Ez a lelkesedés az utolsó fordulóig érezhető volt, aminek úgy érzem egyenlőre meg is van az eredménye.

Fésüs Dávid
Pozitívumok és negatívumok?

Pozitívumként emelném ki a csapat kitartását és egységességét, amely több mérkőzésen is hozott eredményt. Több találkozón sikerült hátrányból felállnunk -gondolok itt a Kiskőrös vagy a Kunfehértó elleni mérkőzésre- ahelyett, hogy a csapat megadta volna magát.

Negatívumként pedig csak annyit érzékelek, hogy néhol még játékban akadozik a gépezet és csak az erőnléttel és egyéni villanásokkal tudunk eredményesek lenni, de remélhetőleg ezen tavasszal tudunk javítani.

Kit, vagy kiket emelnél ki a csapatból?

Nehéz lenne kiemelni bárkit is külön a csapatból, ugyanis érzésem szerint ebben a szezonban nagyon egységes brigádot alkotunk. Bárki is lépett a pályára, próbált a legjobban teljesíteni.

Mit vársz a tavasztól?

Remélem, hogy a srácok ugyanolyan lelkesedéssel állnak bele a téli felkészülésbe, mint nyáron. Ha az őszi lelkesedést és alázatot át tudjuk vinni a második fél szezonra, akkor a dobogó első helyéért leszünk versenyben tavasszal.

MEGOSZTÁS