Legkésőbb január 18-a éjfélig lehet beadni a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmeket – közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán a honlapján.

Azt írták, az OH honlapján elérhető a kérelmek hiánytalan benyújtását támogató online űrlap, amelyet a szülők ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan vagy szükség esetén kinyomtatva, postán is eljuttathatnak a hivatalnak.
Az online vagy a nyomtatható űrlap használata nem kötelező, de jelentősen megkönnyíti a kérelmek hiánytalan benyújtását és feldolgozását. A kérvényhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentum mellékelhető – ismertette a hivatal.

A tájékoztatás szerint a tankötelezettség halasztása a következő tanévben tankötelessé váló – 2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 31. között született -, korábbi megkezdése pedig a még nem tanköteles – 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. között született – gyermekek esetében kezdeményezhető.
-Hirdetés-

Azt írták, a kérelmekről a döntést – szükség esetén a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat bevonásával – a hatályos jogszabályok alapján a hivatal hozza meg.

A szükséges adatokról és csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás olvasható az alábbi linkeken: https://www.oktatas.hu/kozneveles/tankotelezettseg/tankotelezettseg_halasztasa és
https://www.oktatas.hu/kozneveles/tankotelezettseg/hat_eves_kornal_korabban

Forrás: MTI
Kiemelt kép: illusztráció (canva.com)

MEGOSZTÁS
Írta: vira