2024. január 13-án, szombaton a szokásoknak megfelelően újévi koncertet tartottak Akasztón a Faluházban. Az est folyamán fellépett a Solti Ifjúsági Fúvószenekar és a Solti Vécsey Károly Általános Iskola és AMI kihelyezett akasztói tagozatának zeneiskolai diákjai.

A koncert elején Suhajda Antal, Akasztó polgármestere mondott újévi köszöntőt.
Először az akasztói diákok indították a koncertet ismert dallamokkal.

Az akasztói diákok nyitották a koncertet
-Hirdetés-

Őket követte a Solti Ifjúsági Fúvószenekar, akik több klasszikust is eljátszottak. Kezdésnek Johann Strauss – Kék Duna Keringőjével alapozták meg a hangulatot, majd elhangzott többek között 14 percben az Operaház Fantomja Musical dalaiból egy csokor, de a mesék világába is elkalauzolták a szép számmal megjelent közönséget a zenekar tagjai. Felcsendültek a Kis hableány, a Szépség és a Szörnyeteg és az Aladdin mesefilmek népszerű dalai, és természetesen nem hiányozhatott a repertoárból a Karib Tenger Kalózai című film népszerű zenéi sem. Zárásként kétszer is elhangzott a Johann Strauss által komponált Radetzky-induló, melybe a közönséget is bevonták.

Solti Ifjúsági Fúvószenekar

Az esemény koordinátora Kun Anasztázia volt, aki régebben a Solti Ifjúsági Fúvószenekar sorait erősítette. Az est folyamán vezényeltek: Nagy Máté és Fuchs Attila.

Nagy Máté és Fuchs Attila vezényeltek

Fuchs Attila a koncert végén külön is megköszönte Kun Anasztázia munkáját egy kisebb ajándékkal, illetve a közelgő Antal napra gondolva Suhajda Antal Akasztó polgármesterét felköszöntötte.

A koncert végén közös koccintással zárult az esemény.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS