A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kecel FC gárdája az előzetes várakozásoktól elmaradva szerepelt az őszi szezonban. Az együttes a 15 csapatos bajnokság első felét a 14. helyen zárta, 14 mérkőzésen szerzett 4 győzelemmel, 1 döntetlennel, 9 vereséggel, 22-48-as gólaránnyal, 13 ponttal.

A csapat ősszel megszerzett góljain mindössze négy játékos osztozott: Killer Máté – 9 gól, Gavula Levente – 8, Bányai János – 4, Torma Barnabás – 1. Az együttes őszi szerepléséről és a további tervekről a Kecel FC elnökét, Vata Zalánt kérdeztem.

Vata Zalán
-Milyen volt a csapat nyári felkészülése, hogyan vártátok a bajnoki rajtot?
-Hirdetés-

-A tervezettnél nagyobb játékosmozgás történt a keretünkben. Távozott a csapatunktól Gerner Dániel, Csáki Róbert, Patai Balázs, Doszpod Tamás, Herczeg Péter, Sendula Péter és Pintyi Roland. A helyükre érkezett Fenyvesi Kristóf, Kámán Bence, Killer Máté, Kóbor Csaba, Ferenczi Zsolt, Nagy Máté, Králik Balázs és Sziráczki Armand.
A nyári alapozást július 4-én kezdtük el heti három edzéssel és felkészülési találkozók lejátszásával. Mivel nagy volt a nyári játékosmozgás, így tudtuk, hogy időre van szüksége a csapatnak az összeszokásra, ezért a középmezőnyben való szereplést tűztük ki célként.

-Hogyan értékelnéd az őszi szezonban nyújtott teljesítményt?

-A bajnokságot jól kezdtük, viszont a harmadik forduló után jött egy hat mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozat. Ez betudható annak, hogy sajnos a nyári felkészülés után az edzéslátogatottság nagyon visszaesett, sokszor a heti két edzésre is nehezen jöttek össze a játékosok. Különböző okok miatt a keretünk létszáma is jelentősen csökkent. Szerencsére az utánpótlás csapatunkból folyamatosan tudunk meríteni. Számunkra a mélypont a hartai vendégszereplésünk volt, erre a mérkőzésre nem szívesen emlékezünk. Szerintem a legjobb mérkőzésünk az utolsó, Lajosmizse elleni volt, ahol egy nagyon jó erőből álló ellenfelet sikerült lelkes játékkal magabiztosan legyőznünk.

-Hogyan alakul a csapat téli programja, mikor kezdődnek az edzések?

-Január 16-án Kezdjük a téli alapozást teremben, és amennyiben elkészül a műfüves pályánkon a világítás, akkor szabadtéren folytatjuk majd a munkát. Több edzőmérkőzést is tervezünk lejátszani a felkészülési időszakban. Komoly változás nem várható a játékoskeretünkben, hiszen télen nagyon nehéz bárkit leigazolni, ennek ellenére igyekszünk a keretünket bővíteni, illetve minél több fiatalt szeretnénk beépíteni a csapatba. A bajnokság végére szeretnénk a középmezőnybe végezni, annál is inkább, mert a jelenlegi helyezésünk nem tükrözi a játékoskeret képességét.

MEGOSZTÁS