A modern technikának hála már nem kell kézzel mosogatni, ha nem szeretnénk. A mosogatógép a modern háztartás alapfelszerelése, amely biztosítja, hogy minél kevesebb időt töltsünk a konyhában az ételkészítés során.

Természetesen mosogatógép éttermeknek, ipari méretben kell, hogy használatba kerüljön. Vannak, akik nincsenek megelégedve a mosogatógépük tisztítási eredményeivel mert a poharak homályosak maradnak, az edények nincsenek rendesen elmosogatva a folyamat végén. Azonban ennek nem biztos, hogy mindig a mosogatógép az oka.

Milyen tevékenységekkel segíthetjük a mosogatógépünk munkáját?

-Hirdetés-

Sokan nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy az edényeket, poharakat, tányérokat nem jó ha az apró ételmaradékokkal együtt tesszük be a mosogatógépbe, ugyanis az ételmaradékoktól eldugulhat a szűrő és károsodhat a vízszivattyú.

  • Éppen ezért érdemes leöblíteni azokat a használati eszközöket, amelyeket a mosogatógépbe tesszük megelőzve ezeket a problémákat.
  • Még az előöblítések ellenére is előfordulhat, hogy a szűrő eltömődik, ezért a szűrő tisztítását időszakonként el kell végezni, sőt a fúvókák is eltömődhetnek és ilyenkor az öblítés nem tökéletes, ezért azokat is ki kell néha tisztítani.
Léteznek már öntisztító szűrővel készült mosogatógépek is, hogy a szűrőtisztításra se legyen gond.
  • A mosogatógép használata során figyelni kell, hogy a regeneráló só a megfelelő mennyiségben álljon rendelkezésre, megelőzve ezzel az alkatrészek rozsdásodását és a vízkövesedést.
  • Úgy kell bepakolni a gépbe, hogy átlátható legyen a víz keringeni tudjon és mindenhová elérjen.
  • A boltban kapható mosogatógép tablettákat a 12 személyes mosogatógépekhez tervezték, ezért ha a kisebb géppel rendelkezünk akkor a tablettákat félbe kell vágni, vagy folyékony gépi mosogatószert használjunk. A mosogatógép gyártói szerint mindig oda kell figyelni a só és öblítőszer tartályok feltöltésére bármilyen tisztítószert használunk is, ha azt akarjuk, hogy a mosogatógép sokáig, jól működjön.
  • Ahhoz, hogy az üvegpoharakra vigyázzni tudjunk és ne fakuljanak meg, rendszeresen után kell tölteni az öblítőtartályt, és a só sem fogyhat el.
  • Az első használat előtt be kell állítani a vízkeménységi fokozatot a használati útmutató alapján.
  • A kipakolás a gépből alulról felfelé haladva történjen, mert így a víz nem csepeg rá az alatta lévő fiókra.

Miért jó az ECO program?

Az ECO program használatával a legkevesebb vizet és áramot fogyasztja a mosogatógép, bár a program ideje a leghosszabb, de ha este indítjuk el reggelre végez, általában 9 liter körüli víz használatával.

Összegezve

Mosogatógép már szinte minden konyhában megtalálható, azonban ahhoz, hogy hosszú ideig használatban maradjon, a piszkos edényeket le kell öblíteni folyó vízben, mielőtt a gépbe rakjuk azokat. A szűrőt és a fúvókákat rendszeresen tisztítani kell, az öblítő és a sótartályt is folyamatosan fel kell tölteni és lehetőség szerint az ECO program használatát kell előtérbe helyezni.

Írta, kiemelt kép: G.D.

MEGOSZTÁS
Írta: vira