A GLS Hungary bővítette az akár 80 kilogrammos küldeményekre vonatkozó “GLS XXL” szolgáltatását: már nem csak a megrendelt fehéráruk (például háztartási gépek, mint hűtőszekrények, mosógépek, tűzhelyek) házhoz szállításával, hanem ezzel egyidőben a használt, cserélendő eszköz elszállításával is meg lehet bízni a céget – közölte a logisztikai vállalat csütörtökön az MTI-vel.

A GLS Hungary 2023 áprilisában vezette be XXL szolgáltatását, amellyel a vállalat a postai csomagszállítás mellett új piacra, a szállítmányozás területére lépett. A cég Magyarországon elsőként vállalkozott arra, hogy az akár 80 kilogramm súlyú küldeményeket a felvételt követően, 1 munkanapos átfutási idővel kézbesíti az ország bármely pontjára. Az ügyfelek visszajelzéseire alapozva a GLS ezt a szolgáltatását 2023 decemberében tovább bővítette.

-Hirdetés-

Rámutattak, hogy a GKID 2023-ban publikált online csomaglogisztikai körképe szerint azok a kereskedők, akik akár csak időszakosan is adnak fel a standardnál nagyobb méretű küldeményeket, azok nehezebben, esetleg csak kompromisszumok árán találnak megfelelő szállítót. Erre nyújt megoldást a GLS Hungary XXL szolgáltatása, amelyhez a cég országszerte 13 depót és egy központi szortírozó üzemet működtet.
Az MTI érdeklődésére arról is beszámoltak, hogy ez a szolgáltatás jelenleg csak az erre szerződött cégek (például webshopok) számára elérhető, magánszemélyként egyelőre nem lehet igénybe venni. A címzettek többsége ugyanakkor olyan magánszemély, aki a GLS szerződött partnereitől házhoz szállítással rendelt valamilyen terméket. Példaként említették, hogy – ennek a szolgáltatásnak a keretében – szállítottak már kerékpárt, elektromos kerékpárt, fehérárut, lapra szerelt bútorokat és kerti eszközöket is. 

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. árbevétele 2022-ben 80,101 milliárd forint, 2021-ben 68,749 milliárd forint volt. A társaság 2022-ben 21,738 milliárd forint nyereséggel zárt, egy évvel korábban 18,717 milliárd forint volt az adózott eredménye.
A GLS az MTI érdeklődésére arra is kitért, hogy a cégnél az üzleti év április 1-től március 31-ig tart. Az elmúlt naptári évben a piaci dinamika kissé hektikusnak bizonyult: Magyarországon is voltak erősebb és gyengébb hónapok, de a kiskereskedelemben tapasztalható volumencsökkenés hatással volt az e-kereskedelmi eredményekre. Ebben a változékony környezetben a GLS automata hálózatának segítségével – amely mintegy 1500 tagjával a legnagyobb az országban – mérsékelte a cég a gyengült piaci környezetet.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: GLS

MEGOSZTÁS
Írta: vira