A több évtizedes tanítási, nyelvvizsga-felkészítési, tolmácsolási tapasztalattal rendelkező Weitz Teréz a két agyféltekés tanulás módszerét kidolgozva már hosszú évek óta tanulni tanít gyerekeket és felnőtteket, valamint támogatja az útkeresőket, hogy felismerve erősségeiket ráébredjenek valódi hivatásukra, ráléphessenek a saját útjukra.

Az írónő szemléletesen mutatta be, hogy milyen fontos a mindannyiunkban rejtőző csoda kibontása, mert mindenekelőtt önmagunkat kell megismernünk. Ehhez azonban elengedhetetlen a csend, amelyet az elmúlt évtizedekben a száguldó mindennapok harsánysága elnyom. Tudatossággal, fókuszálással és nem csekély erőfeszítéssel kizárhatjuk a külvilág szakadatlanul fogyasztásra csábító, pótcselekvésekre ösztönző zaját, s meghallhatjuk belső hangunkat, amely szüntelen fejlődésre sarkall, teremtésre hív.

-Hirdetés-

Valódi hivatásunkra találni nem mindig könnyű, de a hozzá vezető út is legalább olyan örömteli, mint amilyen boldogságot a küldetésünk felismerése vagy beteljesítése ad. Ehhez segít hozzá a könyv, mely a bal agyfélteke racionalitását ötvözi a jobb félteke intuitív látásmódjával: lépésről lépésre, elvégzendő gyakorlatok során át, példákkal színesítve vezeti az olvasót egyre beljebb a saját ösvényein. Írója az általa bejárt úton talált kincseit, örömeit, de botladozásait, nehézségeit is hitelesen mutatja be a kötetben, amelynek külleme is hívogató.

A könyvbemutatón résztvevők számos példában magukra ismerhettek, és saját történetükkel is gazdagították az alkalmat. „Egymás mécseseinél gyújtottunk fényt, amely egyre nőtt” – fogalmazott az egyik résztvevő. És valóban: nemcsak író és olvasó, de múlt, jelen és jövő, különleges világok találkoztak kedd este a csengődi könyvtárban.

Weitz Teréz könyve tükröt tart eléd, kedves olvasó, és ha elég nyitott és bátor vagy belepillantani, te is megláthatod azt a csodát, aki valójában vagy.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS