Január 22-én, a magyar kultúra napján különleges kiállítással egybekötött irodalmi-zenés teadélutánra hívták az érdeklődőket a solti Vécsey Károly könyvtárba, a korszakokon átívelő magyar irodalom, képzőművészet és zene csodálatos világába. Számos neves költőre (Boncza Berta, Móra Ferenc), íróra (Jókai Mór, Feszty Árpádné), festőre és zeneszerzőre emlékeztek meg születésük vagy haláluk évfordulója kapcsán.

Az összeállításban helyet kapott a népmese, a novella, az elbeszélés, továbbá helyi szerzők versei és a zene is. A műsorban közreműködtek: ifj. Baracsi László, Dusnokiné Kovács Kata, Farkas-Huszka Rózsa, Huber Ágnes, Lang Balázs, Őrsi-Urbán Bea, ifj. Szondi Miklós, Vizi Júlia, és a Vécsey Károly Művészeti Iskola növendékei: Balla Zsófia, Béres Alexandra, Vörös Nóra.

A rendezvényen a Levendula Művészeti Egyesület Alkotóműhely képzőművészeinek – Biróné Skrenyó Gyöngyi, Budai Bianka, Butyera Maja, Fábián Fanni, Figura Petra, Gudszentné Széphegyi Andrea, Homóné Kovács Erzsébet, Kiss Ildikó, Lang Antalné, Langné Baranyi Edina, Monostori Brigitta, Noszkó Ágnes, Pataki Attiláné, Szűcs Boróka, Vendrinszki Maja – alkotásaiból nyílt kiállítás, mely február 3-ig tekinthető meg a könyvtárban.
Az elmúlt napokban több gyerekcsoport látogatott el a kiállításra, akiknek Langné Baranyi Edina tartott tartott tárlatvezetést.
 
Írta, képek: Huber Ágnes könyvtáros
-Hirdetés-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira