Amikor használt autót vásárolunk az első amire gondolunk, hogy vajon mennyi a km futása? Pedig nem ez a legfontosabb kérdés, hiszen azt bárki könnyedén vissza tekerheti az órán, ha azt akarja, hogy kevésbé használtnak tűnjön. Éppen ezért nem kell azzal foglalkozni, hogy mit mutat a kilométeróra, csak akkor ha nagy futásteljesítményt mutat mert az általában igaz. Alvázszám alapján érdemes utánanézni az autó történetének, nem csak budapesti autók vásárlása esetén lehetséges.

-Hirdetés-

 

A magas futásteljesítmény biztosan rejtett hibákat jelent?

Létezik olyan, hogy sokat futott az autó mégis keveset használt, minőségében nem romlott az autó. Ha ugyanis átlagos sebességgel, sima úton használták akkor teljesen elfogadható a magas kilométerszám. Nagyon sok esetben szívesebben vásárolnak meg egy női vezetőtől használt autót, mert általánosságban elmondható, hogy jobban megkímélik az autót a női vezetők úgy mint a férfiak.

Az olcsóbb, minőségében gyengébb autó magas futási adatokkal, nyilván rosszabb választás lehet, mint egy minőségi, esetleg prémium kategóriás autó, amely még sok éven keresztül problémák nélkül is bírják a használatot.

Sok esetben ha megteheti a vevő jobban jár, ha egy prémium minőségű autót választ még akkor is, ha magas a kilométer mutatójának értéke, mert a minőségi alkatrészekből készült autó még évekig futhat.

Egy sokat futott autó már mindenféle utat és terepviszonyokat megjárhatott, ezért aztán már jelentkeztek a hibái a használat során. Magas kilométeróra állás esetén a rejtett hibák már többnyire kiderültek. Egy lelkiismeretes tulajdonos beszél az autó erősségeiről és gyengeségeiről.

Megéri akkor nagy futásteljesítményű autót választani?

A sokat futott autóknak többnyire hátrányai is vannak. Azt ugyanis, hogy mennyire használták ki az autót, mennyire hajtották nem derül ki az adatokból. Sok esetben egy jó állapotú autó átmegy a műszaki vizsgán és teljesen jól működik de a régóta kopásban lévő alkatrészek gyengülései nem láthatók kívülről.

Amikor a használt autó vásárlásnál nem végeznek állapotfelmérést, akkor csak az új tulajdonosnál a használat során jönnek elő a hibák. Az állapotfelmérést a márkakereskedésekben természetesen nem ingyen végzik, azonban a magas futásteljesítményű autóknál érdemes elvégeztetni a költségek ellenére is, hiszen nem mindegy, hogy mennyit fizetünk egy használt autóért.

Természetesen az sem mindegy még, hogy szalonban vagy tulajdonostól vásároljuk a sokat futott használt autót, ugyanis a márkakereskedésekben garanciát vállalnak az autóra, átvizsgálással állapítják meg az árát.

Összegezve

Nagy futásteljesítményű autót választani a vásárlásnál csak alapos megtekintéssel érdemes. Fontos, hogy legyen egy átvizsgálási dokumentuma, amely a főbb jellemzőit tartalmazza az autónak, de az is jó megoldás, ha az alvázszám alapján az internet megfelelő oldalán utánanézünk a használt autó történetének.

MEGOSZTÁS
Írta: vira