Január 26-án került sor a Csengődi Polgárőr Egyesület éves közgyűlésére. Dr. Gszelmann Aliz jegyző és Pivarcsi Csaba polgármester mellett a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Orcsik István, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja és járási koordinátora, valamint Rapcsák Róbert rendőr alezredes, a keceli rendőrőrs parancsnoka.

A rendezvény hagyományosan Szmutka György elnök beszámolójával vette kezdetét. A több mint 120 főt számláló egyesület 2023. évi eseményeit ismertette, mely szerint a közösség nagyrendezvényein, találkozóin túl egyebek mellett közgyűléseken, fórumokon vett részt a település polgárőreinek képviseletében.

-Hirdetés-

A 2024. évi programok között elsőként a március 16-án megrendezendő polgárőr bálra invitálta a tagokat.

A rendezvény hagyományosan Szmutka György elnök beszámolójával vette kezdetét
A résztvevők megemlékeztek a polgárőrök közösségéből 2023-ban eltávozott Borbényi Lajosról.

Idén hat új tag vehetett át emléklapot: Kalmár Imre Zsolt, Kalmárné Franczia Márta, Kiss Barbara, Makó István, Pintérné Veres Ildikó és Vizi Zoltán.

A tiszteletbeli tagok sorában köszöntötték Batiz Attilát, Kákonyi Jánost, Kasza Lászlót, Menyhért Károlyt, Németh Sándort és Zátrok Jánost, akiknek tapasztalataira a továbbiakban is számít az egyesület.

Németh Sándor és Zátrok János tiszteletbeli tagok lettek, és az ízletes vacsora is az ő érdemük volt

Kalocsai Ildikó titkár az egyesület pénzügyi gazdálkodásáról szóló beszámolóját követően a polgárőrség megyei és járási vezetője egyaránt elismerően szólt a csengődi közösségről. Rapcsák Róbert személyes emlékeket is idézett beszédében, Orcsik István hangsúlyozta, hogy a Szmutka György vezette egyesület a megye legkiemelkedőbb közössége. Mindketten kiemelték, hogy a kis települések nagy erejét adják a polgárőrök.

Orcsik István járási koordinátor elismerően szólt a megye legkiemelkedőbb polgárőr egyesületéről
Munkája elismeréséért egyesületi oklevelet kapott a tagok közül Digner László, Fekete Péter, Fekete Péterné, Kalmár Péter, Lucza József, Lucza Józsefné, Menyhért Károly, Molnár Franciska, Velez Vilmos és Vincze Attila.

Dr. Fekecs Dénes országos elnökhelyettes, a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke távollétében Orcsik István járási koordinátor Kiváló Polgárőr Jelvény elismerésben részesítette Hunyadi Jánosné, Kákonyi János és Takács Kálmán csengődi polgárőröket, és Kiváló Polgárőr Emléklapot vehetett át munkájáért Barna Attila, Dávid Sándor, Dömsödiné Szabó Julianna, Gurbai László, Marschang Mónika, Mezőfi János, Suba László, Szakál János, Szakál Jánosné és Turán Zoltán.

Takács Kálmán Kiváló Polgárőr Jelvény elismerésben részesült

Pivarcsi Csaba polgármester köszönetét fejezte ki a település polgárőreinek önzetlen helytállásukért és önfeláldozó munkájukért.

Pivarcsi Csaba polgármester köszönetét fejezte ki a település polgárőreinek önzetlen helytállásukért és önfeláldozó munkájukért

A hivatalos részt követően a hagyományokhoz híven az este kötetlen beszélgetéssel, jó hangulatú vacsorával zárult, melyet ezúttal is Csima Béla támogatott.

Szmutka György elnök ezúton is köszönetet mond az egyesület minden támogatójának az anyagi és erkölcsi segítségért.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (66 db kép)
MEGOSZTÁS