A január végi véradást követően idén is február első hétvégéjén rendezték meg a csengődi véradóbált. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének igazgató asszonya, Lipóthné Komjáti Andrea, valamint Sutus Etelka kiskőrösi területi vezető és Szabó András, továbbá Pivarcsi Csaba, Csengőd polgármestere és felesége.

-Hirdetés-

 

A tavaly leköszönő vezetőség helyére a helyi vöröskeresztes tagok ifj. Gurbai Lászlót választották elnöknek, a szervezet titkára Gurbai-Flajsz Erika, a harmadik vezetőségi tag pedig Szabóné Flajsz Márta lett. Idén már ők köszöntötték a résztvevőket. Elsőként elődeiknek: Gál Lászlónénak, Hunyadi Jánosnénak, Kalmár Imrénének, Sztranyák Juditnak és Nagy Ágostonnénak mondtak köszönetet az áldozatos munkáért, melyet az elmúlt évtizedekben a véradókért és a Vöröskereszt helyi szervezetének működéséért tettek. Nagy Ágostonné kiemelte, hogy éppen negyedszázada, férje halála után vette át a helyi szervezet vezetését. Lipóthné Komjáti Andrea örömmel üdvözölte, hogy évről évre egyre több fiatal véradó van Csengődön és a véradóbálban is, valamint köszönetet mondott az összes aktivistának, akik segítik ezt a munkát, és akik segítségével létrejöhetnek a véradások, illetve a bál is.

Ifj. Gurbai László, a szervezet elnöke mondott köszöntőt, ő maga is több mint negyvenszeres véradó

Gurbai-Flajsz Erika titkár beszámolt az elmúlt véradások eredményéről. Mint elmondta, nemcsak csengődiek, hanem akasztói, soltszentimrei, izsáki, kiskunhalasi, szegedi és székkutasi donorok is Csengődön nyújtották karjukat véradásra. Tavaly a júliusi és az októberi véradás alkalmával is 43-an adhattak vért, január 27-én pedig 72 ember döntött úgy, hogy a vérével segít embertársain, közülük 63-an adhattak is. Az idén gyermekrajzpályázatot is hirdettek, s a beérkezett alkotásokra a véradáson lehetett szavazni, a műveket pedig két kategóriában díjazták.

A rajzpályázaton résztvevők a díjakat Gurbai-Flajsz Erikától vehették át február 2-án

Hagyományosan a bál alkalmával mondanak köszönetet az első és a többszörös véradóknak. Elismerésben és köszönetben részesült négy első véradó: Gyenizse Helga, Kerékgyártó Ibolya, ifj. Muk István és Polonszki-Pálinkó Tímea, továbbá tízszeres véradók: Hegedűs Krisztián, Krezdorn Tanja, Pólya Zsanett (Székkutas) és Szabó Mónika, valamint hússzoros véradók: Kastély Csaba (Kiskőrös) és Takács Tibor is elismerést vehettek át.

Polonszki-Pálinkó Tímea első véradó is emléklapot vehetett át Lipóthné Komjáti Andreától

Harmincszor adott vért Biber József és Csikeszné Kiss Annamária, negyvenszeres donor Digner Csaba, Kiss József László (Kiskunhalas), valamint Teknyős László, és egy hatvanszoros véradót is köszöntöttek az akasztói Németh Béla személyében.

Az akasztói Németh Bélának hatvanszoros véradásáért mondtak köszönetet

A szervezők a tombolatárgyakért, az adományokért és az év közbeni felajánlásokért is köszönetet mondtak, melyekből a falunapi Egészségszigetet valósíthatták meg, és idős rászoruló embereknek élelmiszercsomagot is juttathattak az ünnepek előtt.

A közösség fiatal tagjai vidám műsorral is készültek. Geiger Ramóna, Görög Laura, Jasinka Ferenc, Kiss Barbara, Kiss Máté, Kiss Vanessza, Kósa Balázs, Kovács Zsuzsi, Kurucz Viki és Polereczki Dóra (kiemelt képen) tréfás jelenetében megidézte az egészségügy kevésbé komoly oldalát is, és táncukkal is nagy sikert arattak.

A vacsorát követően Kiss László és Kiss Máté, valamint Wiesz Ottó zenészek varázsoltak fergeteges hangulatot, melyet ünnepélyessé tett, hogy három születésnapost is köszönthettek a bálozók.

Kiss László és Kiss Máté, valamint Wiesz Ottó zenészek varázsoltak fergeteges hangulatot

A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki az alábbi támogatóknak:

Bédi Henrietta, Biber Emese, Biberné Romfa Gyöngyi, Borbély Tünde, Brecska Magdolna, Búsné Szabó Klári, Chrol Gabriella, Csányi Csaba és Csányi Ágnes, Csányi Szerénke, Csatai Ildikó, Csikeszné Kiss Annamária, Csikesz Józsefné, Domandati Kft. (Dömsödi bolt), Eszes-Vin Kft., Értéktár Bizottság, Formula-Varga Kft. (Milán bolt), Gál Lászlóné, Goods Market (Szász Gergely), Gulyás István, Gurbai-Flajsz Erika, ifj. Gurbai László, Hordósné Karácsonyi Anikó, Hunyadi Jánosné, Kalmárné Franczia Márta, Kalapos Istvánné, Kalmár Imréné (Marcsi butik), Kalocsai Ildikó, id. Kalocsai Ferenc, ifj. Kalocsai Ferenc, Kiss László (Lázár Mónika), Kiss László és Kiss Máté, Kohut Andrea, Kovács József, Kovács Tiborné, Léder Zoltán, Lucza Józsefné Móni, Magyar Kitti, Makai Erzsébet, Margó-Ker Kft., Medgyesné Kerny Tünde, Melkvi László és Gál Mónika, Molnár Jánosné Szappanos Erika, Natura Wood Kft., Németh Amina, Németh Mihályné, Olga Fortuna Patika, Orcsik Lajos, Pándi Kft., Romfa Piroska, Suba László, Szabó Emília, Szabóné Flajsz Márta, Szabó Györgyné, Szentgyörgyi Éva (Dao-Plus Kft.),Szentgyörgyi Krisztián, (KOCH’s), Szmutka György, Sztranyák Judit, Takács Anikó, Takács Ágota, Takács Kálmán, Takács Szilvia, Turú Gábor, Túrú Zoltánné, Velez Imre és Zsíros Gyuláné. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (96 db kép)
MEGOSZTÁS