2024. február 3-án rendezték meg Kecelen a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda szülők-nevelők trópusi hangulatú bálját, a Városi Könyvtár és Művelődési Házban. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Haszilló Ferenc polgármester és kedves felesége, Fekete Szabolcs atya, és a Pintér család is, míg az est hangulatfelelőse a Soundwitch Zenekar volt.

 

-Hirdetés-

A megjelenteket elsőként Knipl Andrea igazgatóhelyettes köszöntötte, majd a szülői munkaközösség vezetője, a bál főszervezője: Mucsiné Pálinkás Anita és az iskola igazgatója: Berger József vette át a szót.

Berger József igazgató úr is köszönetet mondott a támogatásért, a szervezésért, a heteken át tartó előkészületekért, illetve a közönségnek az érdeklődésért. Beszédében kiemelte, örömmel látja egykori diákjait, illetve azokat a szülőket is, akiknek gyermekei már nem járnak intézményükbe, mégis itt vannak a bálban.

Elsőként a Musical Studio növendékei mutatkoztak be a közönségnek. Produkciójuk: A végre vakáció! címet kapta, melyre egy kicsit azonban még várni kell (06:20-tól a videóban megtekinthető). Felkészítőjük: Illésné Márin Éva tanárnő volt ezúttal is. 

Majd a pedagógusok következtek, akik koreográfiájukat még a téli szünet ideje alatt állították össze. A próbák nagyon jó hangulatban teltek. A koncepciót a bál témájára szerették volna felfűzni, azonban fantáziájuk korlátokba ütközött (18:08-tól megtekinthető). A táncot Tusori Tibor tanította be. 

Őket az édesanyák produkciója követte (30:30-nál a videóban). A vidám lelkes csapat táncát Hugyiné Sendula Mária tanította be. A zenei anyagot Grúber Balázs állította össze. 

Végül pedig a 8. osztályosok keringőjét láthatta az ünneplő közönség (38:52 perctől). Intézményükben 2011 februárjában mutatkoztak be először Pintér Józsefné Ica néni virágai. Abban az évben született meg a gondolat, hogy a 8. osztályosok keringőt, nyitótáncot táncoljanak a szülők-nevelők bálján. Az évek során hagyományt teremtettek ebből a táncból. Ica néni nagylelkűen támogatta elképzeléseiket, majd 2020-ban újabb meglepetéssel járult hozzá ahhoz, hogy a hagyomány tovább folytatódjék: 16 darab ruhát ajándékozott intézményüknek. November óta kovácsolódott az a kis csapat, aki az idei koreográfiát bemutatta. Felkészítőjük: Orcsik Attila és Ridegné Szilágyi Bettina volt. A táncot Ica néni tiszteletére adták elő, majd a keringőt követően felkérték a kijelölt személyeket, illetve kedves szüleiket is egy nyitótáncra. 

A vacsorát a Fürtös Vendéglő munkatársai készítették és szolgálták fel, melynek elfogyasztása előtt asztali áldást mondott Fekete Szabolcs atya. 
Az est hangulatfelelőse a Soundwitch Zenekar volt.

Ezúton is köszönet a szervezőknek, támogatóknak, közreműködőknek. 

Fotók: Varga Eszter / II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Kecel
Videó: Kecel Média – Kecel Városi TV 

MEGOSZTÁS
Írta: vira