A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat egy férfival szemben, aki az egyik Kecskemétről kivezető főúton a sebességhatárt túllépve, nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően vezetett és ezért hátulról nekiütközött, egy korábbi baleset miatt, a belső forgalmi sávban álló személygépkocsinak, amelynek utasa súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.

-Hirdetés-

A vádirat szerint a kecskeméti férfi, az ügy vádlottja, 2021. október 29. napján a délutáni órákban az 5. számú főút négysávos szakaszán haladt Kecskemét irányából Budapest felé. Az úton pár perccel korábban történt egy baleset, emiatt a belső sávban két gépjármű állt egymás mögött. A hátsó gépjármű jobb első ülésén ülő utasa még a gépjárműben tartózkodott, míg a két sofőr az autók mellett állt.

Fénykép a balesetben megsérült egyik járműről

A vádlott a kihelyezett 60 km/óra sebességkorlátozást előíró közúti jelzőtábla ellenére, mintegy 88-92 km/óra sebességgel vezette gépjárművét, amikor a baleset közelébe ért. Mivel a férfi nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően közlekedett, hátulról nekiment a belső sávban álló hátsó autónak, ami az ütközéstől mintegy 60-65 km/óra sebességgel belecsapódott az előtte álló autóba, valamint elsodorta a gépkocsik mellett álló sofőröket is.

Fénykép a balesetben megsérült másik járműről

A baleset következtében a hátsó gépjármű utasa súlyos, maradandó fogyatékosságot eredményező-, míg a két sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azon KRESZ előírást, amely szerint járművel a forgalmi viszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A vádlott által vezetett jármű

A rendőrség által a helyszíni szemle során készített képeken a balesetben részes járművek láthatók.

Kecskemét, 2024. február 15. napján
Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

MEGOSZTÁS
Írta: vira