Évről évre nagy örömmel és izgatottan készülnek a szépkorúak a farsangi ünnepekre. Az idei évben sem volt ez másként: mint azt a Família Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetője, Csima Béláné elmondta, már hetekkel ezelőtt elkezdődött a tervezgetés, a jelmezek összegyűjtése és elkészítése, a próbák sora.

-Hirdetés-

Ezúttal is mókás jelmezek és tréfás produkciók sora szórakoztatta az egybegyűlteket, akik között Pivarcsi Csaba polgármester és a csengődi képviselő-testület tagjai is helyet foglaltak.

A megjelenteket Csima Béláné köszöntötte, ezt a jelmezesek bevonulása követte, mely nem kis derültséggel járt. Ezt követően léptek porondra műsorukkal az alakoskodók. Volt, aki verssel készült és énekével dalra fakasztotta az egybegyűlteket a cigánylány, a pancsoló kislány, „Hernádi Judit”, a boszorkány, a kertészlány, a kisiskolások és az úttörőfiú is. Vastapssal hálálták meg a nézők az előadásokat is. Tanúi lehettünk egy házasságkötésnek, lagzizhattunk is, a csőszlegényektől megtudhattuk, miért jobb a szép feleség a csúnyánál, együtt izgulhattunk az apajelöltekkel, miközben elsőszülött fiukat várták, részesei lehettünk egy kifinomult francia hölgy magyarnyelv-leckéinek és együtt kacaghattunk a Döbrögin háromszorosan bosszút álló Lúdas Matyival.

– Más bőrébe bújni minden korban érdekes és lehetőséget ad a mókázásra, a nevetésre. A derű időskorban is nagyon fontos, nem beszélve arról, hogy az ilyen alkalmakon közösségben lehetnek a szépkorúak. És persze a kollégáimmal is örömmel készülünk ezekre az alkalmakra, ezúton is köszönöm nekik, hogy nemcsak az előkészületekben vettek részt, hanem ők maguk is jelmezbe bújtak – mondta Csima Béláné, a Família Központ vezetője.

A tréfás jeleneteket követően ízletes fánkkal és teával, borral vendégelték meg a farsangolókat, majd vidám délutánt töltöttek el együtt a szépkorúak a farsangi mulatságon.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (96 db kép)
MEGOSZTÁS