Hagyomány Csengődön, hogy az önkormányzat köszönti a kerek házassági évfordulójukat ünneplő párokat. Korábban a falunapok keretében, tavaly óta a házasság heti ünnepkörben kapott helyet a megemlékezés, melynek ezúttal is a hangulatosan feldíszített művelődési ház adott otthont.

-Hirdetés-

 

Az ünnepelteket Pivarcsi Csaba, Csengőd polgármestere köszöntötte, kiemelve, hogy a házasság nemcsak két ember magánügye, de egy közösség alapja is a köré formálódó családdal együtt. Geiger Vivien tanítványai, a Spirit Tánc Sport Egyesület csengődi növendékei: Endre Bianka, Gyenizse Zsóka és Vass Hanna csacsacsát, rumbát és jive-ot mutattak be. Amint Kozma Kata anyakönyvvezető beszédében fogalmazott: „A régi bölcsek szerint ha megtaláljuk azt az embert, aki mellett nem érezzük magányosnak magunkat, annál álljunk meg, mert az az igazi. Önök megtalálták társukat, és úgy érezték, hogy a kiválasztott társsal kívánják leélni életüket, ezért szövetségre léptek, házasságot kötöttek.”

A húsz, huszonöt, harminc, harmincöt, negyven, negyvenöt, ötven és ötvenöt éve házasok közül szinte mindenki elfogadta a meghívást, a 65. és 75. házassági évfordulójukat ünneplő párok egészségi állapotuk miatt nem tudtak személyesen megjelenni. Pivarcsi Csaba polgármester a feleségeknek egy szál virággal, Kozma Kata a férjeknek egy üveg csengődi borral gratulált. A jubiláló párok egy-egy díszoklevelet is kaptak, melyen Ernest Hemingway gondolatai olvashatók: „Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek a lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.”

A pezsgős koccintás és az ízletes vacsora elfogyasztása után Kiss László alkalomhoz illő muzsikájára a párok táncra is perdülhettek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (86 db kép)
MEGOSZTÁS