2024. március 2-án szombaton rendezték meg Tabdin a Napköziotthonos Óvoda és Mini Bölcsőde bálját. Az idei esemény a Mardi Gras jegyében telt, mely idén is a szülők és a nevelők közös összefogásának köszönhetően jött létre.

-Hirdetés-

A bál témája idén a Mardi Gras volt. Ez egy fesztivál Amerikában azon belül is New Orleansban, ahol minden évben húshagyó kedden rendezik meg, melyen több százezren vonulnak fel a híres Canal Streeten. Hasonlóan a Riói karneválhoz.

Mindegyik asztal egy híresebb helységnévvel volt ellátva New Orleansből

A vendégek érkezésükkor megint egy kisebb játékba csöppentek, ugyanis a bejárat melletti falon New Orleans híres utcái, sugárútjai és parkjai voltak felírva. Mindegyiknél a vendégek nevei, majd a nagyterembe érve az asztalokon is ott voltak ugyanezek a helységnevek. Így a vendégeknek kellett megkeresni ki melyik asztalnál is fog majd ülni.

A vacsora előtt Horváth-Hetényi Vivien intézményvezető köszöntötte a közel 130 vendéget. Beszédében a köszönetnyilvánítások mellett kitért arra is, hogy a bál bevételét most is az óvoda és a bölcsőde gyermekeire fogják fordítani, hogy minél jobb körülmények között tölthessék el hétköznapjaikat. Így eszközbeszerzés mellett, kirándulásokra is fordítják majd a bevétel egy részét. Tavaly így jutottak el a gyermekkel például vadasparkba, amit idén is szeretnének megismételni.

A köszöntő után a nevelők és szülők egy táncos műsorral is készültek. Két zeneszámra sambát adtak elő. A táncot Horváth Gábor tanította be. Az ízletes vacsora raguleves és marhapörkölt volt, melyet Halász Csaba és Krizsán Sándor készített el.

Szülők és nevelők sambát táncoltak

Már hagyománynak mondható, hogy a bálon süti vásárt is tartanak. A szülők most is készültek sok-sok finom süteménnyel és édesség-különlegességgel is. Minden tányéron egy macaron fogadta a vendégeket, melyeket Bánszkiné Ádám Franciska készített.

23 óra magasságában került sor a tombolasorsolásra, melyen a fődíj a kiskőrösi Bolvári Bike felajánlásnak köszönhetően egy kerékpár volt, melyet végül Halász Tamás nyert meg. Az est jó hangulatáról a SZAMBA zenekar gondoskodott.

A szervezők ezúton is szeretnék mindenkinek megköszönni a segítséget, aki valamilyen formában is hozzájárult a Tabdi Napköziotthonos Óvoda és Mini Bölcsőde Retro Partyjának sikeres lebonyolításához.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (104 db kép)
MEGOSZTÁS