A kalocsai székhelyű Duna-táj Fotókör Egyesület, amely 2004 óta működik és számos hazai és nemzetközi elismerést szerzett, a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban rendezte meg legújabb kiállítását március 4-én.

A megnyitón Forrai Ákos alpolgármester köszöntötte a vendégeket, akiket fuvolajátékkal kápráztatott el Beke Linett és Beke Lilien, valamint felkészítőjük Szűcsné Hegedűs Orsolya. A gyerekek a kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A kiállítást Péjó Zoltán, a Duna-táj Fotókör Egyesület elnöke nyitotta meg, aki bemutatta a klub történetét, céljait és eredményeit. A megnyitón Nagy Erik és Szabó Gábor a fotókör tagjai is beszéltek kiállított fotóik keletkezéséről, és elmondták, hogy milyen technikákat alkalmaztak.  

-Hirdetés-

Az egyesület a Kalocsán és térségében tevékenykedő fotósok egységbe szervezését, az egyéni fotózási látásmódok és technikák fejlesztését, a helyi események, épületek, tájak és emberek megörökítését, valamint az alkotások kiállításokon való bemutatását tűzte ki célul. A klub teljes jogú tagja a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének, és csoportos kiállításokat rendezett Budapesten, Szekszárdon, Pakson, Kecelen, Soltvadkerten, Dunaföldváron, Kecskeméten, Baján, Kalocsán, Orosházán, Csíkszeredában, Marosvásárhelyen, Dunaszentbenedeken, Hajóson, Homokmégyen, Dunapatajon, Kiskőrösön és a térség több településén. Tagjai több hazai és nemzetközi fotópályázaton is eredményesen szerepeltek.

A Duna-táj Fotókör Egyesület nevet 2009-ben kapta, korábban Kalocsai Fotóklubként ismerték. Azóta hivatalos civil egyesületként tevékenykedik. Fotótanfolyamokat is szerveznek, amelyekre a járás területéről érkeznek érdeklődők. Munkáikat több országos lapban is közölték, többek között a Fotó-Video magazin is foglalkozott velük. 2013-ban „Az év fotóművészeti alkotócsoportja” díjat nyerték el a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szervezetétől. Az elmúlt tíz évben több tag is megszerezte a hazai és nemzetközi fotóművész címhez szükséges elfogadott pályaművek számát.

A kiállításon a klub tagjainak képeiből tekinthetnek meg néhányat a látogatók.

Kiállítók: Balogh István, Dr. Papp Gizella, Ginál Róbert, Gombaszögi Róbert, Gombaszöginé Vargacz Teréz, Illés Ferenc, Jakus Szilvia, Kávai Andrea, Nagy Erik, Péjó Dávid, Péjó Zoltán, Péteri Dénes, Sebőkné Arnold Erzsébet, Szabó Gábor, Szabó Gyula, Török “Töce” Tibor, Vén István.

A tárlat március 18-ig látogatható a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház nyitvatartási idejében.

Szöveg, fotók: Ferró Zsófi 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira