Sajtóközlemény

-Hirdetés-

A Kecskeméti Járási Ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki feljelentésében és tanúvallomásában is hamisan vádolta meg azzal a szomszédját, hogy egy ismeretlen társsal együtt kirabolta őt. A hamis vád alapján a szomszédot gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe is vették.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja – 2023. február 11. napján tett feljelentést a Kecskeméti Rendőrkapitányságon. Ekkor a hamis vád törvényi következményeire történő figyelmeztetést követően elmondta, hogy az előző héten az egyik szomszédja, egy számára ismeretlen férfival együtt megjelent a kecskeméti lakásában és őt egy lőfegyverrel fenyegetve arra kényszerítették, hogy a 2.000.000 forint megtakarítását adja át.

A feljelentés alapján a Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, ennek során az elkövetőt tanúként is kihallgatták, ahol fenntartotta korábbi állításait. A vádlott valótlan tartalmú vallomásai alapján a szomszédot még a feljelentés napján gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Két nappal később a nyomozó hatóság szemlét tartott a vádlott ingatlanjában, ahol egy felcsavart szőnyegben megtalálták a vallomása szerint tőle elrabolt 2.000.000 forintot. Ezt követően újra kihallgatták tanúként a feljelentőt, aki ekkor korábbi állításait visszavonta és elismerte, hogy szomszédja a sérelmére nem követett el semmilyen bűncselekményt. Ezután a feljelentett férfi őrizetét, majd az ellen indult büntetőeljárást is megszüntették.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettével vádolja és vele szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A rendőrség által a helyszíni szemle során készített képen a két millió forintot tartalmazó boríték felcsavart szőnyegből való kihúzása látható.

Kecskemét, 2024. március 7. napján
Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

MEGOSZTÁS
Írta: vira