Írta: vira

Sajtóközlemény 

-Hirdetés-

A Bajai Járási Ügyészség kábítószer birtoklás, lopás, egyedi azonosító jellel visszaélés és garázdaság miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki korábbi büntetéseinek próbaideje alatt hat bűncselekményt is elkövetett.

A vád szerint a többszörösen büntetett sükösdi férfi – az ügy vádlottja – egy néhány hónappal korábban vele szemben kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt állt, amikor amfetamin fogyasztást követően, 2023. június 16-án koradélután egy jármű utasaként a bajai rendőrök igazoltatták és a vizeletében a kábítószert kimutatták.

Kábítószer jelenlétének vizsgálata

A vádlott 2023. augusztus 25-én gépkocsival közlekedve megállt egy műszaki okok miatt az út szélén parkoló gépkocsi mellett és segítségnyújtás címén beült a sértett gépkocsijába, hogy azt beindítsa. Eközben – kihasználva a bajba került autós figyelmetlenségét – a hátsó ülésen lévő nylontáskából ellopta a benne lévő 800.000,- forint készpénzt.

A vádlott emellett Sükösdön rendszeresen úgy közlekedett, hogy járművére más gépkocsikra kiállított rendszámtáblákat helyezett fel.

Egy hónappal azután, hogy egy újabb ítéletében a bíróság őt ismét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a férfi 2023. október 21-én délután az édesanyját bajai otthonában szidalmazta és bántalmazással fenyegette, a nő férjét pedig többször ököllel megütötte és megrúgta. Amikor az asszony az utcára menekült, fia oda is követte, majd a felesége védelmében fellépő férjjel az utcán összeverekedett.

A műszaki okok miatt parkoló gépjármű hátsó ülése

Az ügyészség a férfit lopás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette mellett kábítószer birtoklás, valamint garázdaság vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi két, próbaidőre felfüggesztett büntetését is utólag végre kell hajtani. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

A csatolt fotókon a lopással érintett jármű hátsó ülése, valamint a kábítószer fogyasztás vizsgálata látható.

Kecskemét, 2024. március 21.
Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

MEGOSZTÁS