Fotókiállítás megnyitójára várták az érdeklődőket március 21-én a Keceli Városi Múzeumban. A „Művészet és valóság” címmel megrendezett fotókiállítás Gábris Elek fotográfus mester, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának dokumentátor-fényképésze 67 alkotását mutatta be.

Az eseményen megjelenteket az önkormányzat részéről Gyalog Eszter köszöntötte, aki elmondta, hogy a rendezvényre invitáló plakátokon olvashatták, helyben több szervezet is munkálkodott annak érdekében, hogy e tárlatot a keceli lakosok saját településükön tekinthessék meg. A múzeum mellett a Római Katolikus Plébánia munkatársai és segítői főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános atya irányításával, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat keceli csoportja, valamint az önkormányzat részéről Haszilló Ferenc és kollégái segítettek a szervező munkálatokban.

Haszilló Ferenc
-Hirdetés-

A megjelenteket köszöntő Haszilló Ferenc polgármester beszédében elmondta, nagy öröm a városnak, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiója Kecelre is elhozta ezt a tárlatot, mely által az intézményi gondoskodás rangos és művészi köntösben, fotódokumentáció által, tematikusan rendezve kerül bemutatásra a múzeumban. Megemlítette, hogy a kiállítás a régió és a keceli csoport együttműködésében, valamint az önkormányzat és a Keceli Római Katolikus Plébánia társulásában valósult meg. Az összefogás azért volt mindannyiuk részéről ilyen egyértelmű, mert a cél nemes, hiszen a képeken keresztül a Szeretetszolgálat intézményi gondoskodása mutatkozik be, mint a hajléktalan ellátás, a melegedő, a gyermekek életkörülményeinek javítása, a humánus – embert szerető, embert mentő szolgálat. Kiemelte, hogy látva a rászorulóknak teremtett szép pillanatokat, reméli, hogy további ösztönzést kapunk a segítségnyújtáshoz. Kívánta mindenkinek, hogy a maguk módján, egyénileg is vállaljanak részt embertársaink segítésében, és adományokkal, feladatvállalással is segítsék a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját.

Dr. Jeney Gábor atya

Ezt követően a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiója képviseletében főtisztelendő Dr. Jeney Gábor atya, elnök úr ünnepi gondolatait hallhatták a jelenlévők, majd főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános atya nyitotta meg a tárlatot.

Fekete Szabolcs atya

A megnyitóbeszéd során elhangzott, hogy most első alkalommal hozott Kecelre kiállítást a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Elmondta, hogy a kiállított képek 67 alkotást foglalnak magukba, amelyek Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyékből származnak. A képek összesen 8 településről érkeztek, mint Bácsalmás, Békéscsaba, Csongrád, Jánoshalma, Kalocsa, Kecskemét, Orosháza és Szeged.

A 67 kép nyolcféle tevékenységet örökít meg, amelyeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiója három vármegyében végez. A tevékenységek 15 féle módon valósulnak meg az említett településeken, a családok átmeneti otthona, hajléktalan ellátás, nappali melegedő, népkonyha, fogyatékkal élők ellátása, rehabilitáció, idősek gondozása, egészségügyi tevékenység, a gyermekek gondozása és ellátása témakörökben. A fotókat készítő Gábris Elek és munkatársa Németh Janka ügyviteli referens úgy állították össze a kiállítást a múzeum munkatársaival, Szöllősi Melindával és Csonka Szilviával együtt, hogy településenként és tevékenység típusonként lehet végig követni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját.

A megnyitó végén a város részéről Haszilló Ferenc polgármester és főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános atya egy ajándékcsomag átadásával mondott köszönetet a tárlat rendelkezésre bocsátásáért, a segítségért, személyes közreműködésért mindazoknak, akik ebben tevékenyen részt vettek: főtisztelendő Dr. Jeney Gábor atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának elnöke, Dr. Rigó Orsolya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának ügyvezetője, Rigóné Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának emeritus ügyvezetője és főtanácsadója, Gábris Elek fotográfus mester, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának dokumentátor-fényképésze, a kiállítás képeinek alkotója, Rémán Csongor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának önkéntes- és civil ügyi referense, Németh Janka, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának ügyviteli referense, Pap Józsefné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiója Keceli Csoportjának csoportvezetője.

A fotókiállítás megtekintésének alkalmával az érdeklődők a Magyar Máltai Szeretetszolgálat keceli csoportja tagjainak, önkénteseinek jóvoltából agapéban részesülhettek, melyet felajánlásaikkal támogatott Benedek Imre, Lehőcz József, Kecel Város Önkormányzata és a Városi Múzeum.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS