Pénteken délelőtt átadták a Kis Bocsok Bölcsődét Bócsán. Az emelkedett hangulatú ünnepségen beszédet mondott Lezsák Sándor, Bács-Kiskun vármegye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselője is.

Bócsa polgármestere, Szőke-Tóth Mihály a csapatmunka értékét és szerepét hangsúlyozta a bölcsőde gyors felépülésében. A településvezető emlékeztetett az ezernyolcszáz főt számláló kistelepülés sváb gyökereire, a lakosság szorgalmas, kitartó, az akadályokat legyőzni akaró mentalitására – ennek a jó közösségnek köszönhető a településről kialakult kedvező kép. Ennek a mentalitásnak a kialakításában nagy szerepe van Balogh Lajosnak, Eifert Ferencnek, Gál Lászlónak – emlékezett meg elődeiről a településvezető.

Szőke-Tóth Mihály, Bócsa polgármestere
-Hirdetés-

Szőke-Tóth Mihály köszönetet mondott Lezsák Sándor országgyűlési képviselőnek és Lenkei Róbert vármegyei önkormányzati képviselőnek, akikkel – mint mondta – az elmúlt tíz évben a települést szolgáló partnerséget sikerült kialakítani.

Lenkei Róbert és Lezsák Sándor (b-j)
Lezsák Sándor országgyűlési képviselő beszéde elején átadta az ajándékba hozott óriásmackó szülőpárt a bölcsődés gyerekeknek. A kistelepüléseknek nagy jövője kell, hogy legyen, mert ahol bölcsőde épül, ott jövő épül – fogalmazott Lezsák Sándor. A megtartó képesség a népességen múlik – jelentette ki a honatya.
Lezsák Sándor, Bács-Kiskun vármegye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselője

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta a kisgyermekek első három életévének fontosságát, amiből következik az őket nevelő bölcsődei gondozók megbecsülésének fontossága. Lezsák Sándor kiemelte: az elmúlt tizenkét évben jelentős béremelés történt ezen a területen. Be kell lakni az országot – jelentette ki a honatya – úgyhogy teljességgel elutasítandó az a gondolat, hogy a kistelepülés és a tanya idejétmúlt dolgok, akár Brüsszelből, akár itthonról sugallják ezt „tudós körök.”

László Lajos evangélikus lelkész és Szaniszló Tibor római katolikus plébános (b-j)

A bölcsőde épületét Szaniszló Tibor római katolikus plébános és László Lajos evangélikus lelkész áldotta meg. Az ünnepség fényét emelte a Bócsai Boróka Citerazenekar Kárász István vezetésével.

Sajtóközlemény
Fotó: Horváth Károly

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira