Az eddigi viszonylagos nyugalom, a néhány hónappal ezt követően esedékes önkormányzati választással kapcsolatosan, szépen lassan átalakul a településeken induló, vezetői ambíciókkal felvértezett személyek versenyévé.

-Hirdetés-

Így alakul ez Kecelen is, ahol az elmúlt hetekben megszerveződni látszik egy új választási szövetség, jelenleg is aktív önkormányzati képviselők és új személyek összefogásával.

Benedeczi Tamás, aki 2024. februárjában jelentette be Facebook oldalán, hogy indul polgármester jelöltként a június 9-én esedékes önkormányzati választásokon, korábban aktívan a megyei KDNP keceli szervezetének elnökeként tevékenykedett, 2019 októberében választották meg Kecel Város Önkormányzata Pénzügyi, Gazdasági és Településfejlesztési Bizottságának külsős tagjának, amely tisztségről már 2021 októberében lemondott.

Kapcsolódó cikk
Új bizottsági tagot választottak a keceli képviselők
Új bizottsági tagot választottak a keceli képviselők
2021.októberében lemondott külsős bizottsági tagságáról Benedeczki Tamás, aki személyes okra hivatkozva hozta meg döntését. Így a legutóbbi testületi ülésen –...

Benedeczki Tamás 2023 november 27-én tette közzé az első bejegyzését a létrehozott Facebook oldalán. Ezt követően sorra jelentek meg az oldalán a megyei KDNP tevékenységéhez és a keresztény értékrendhez kapcsolódó bejegyzései. Február 25-én tette ki bejelentését, hogy indul az önkormányzati választáson az egyik keceli polgármester jelöltként, és mivel a hírek szerint a megyei KDNP nem támogatta sem a Fidesz képviselőcsoportjával való közös indulását, sem pedig a keceli KDNP szervezetének külön indulását a júniusi választásokon, úgy döntött, hogy külön csapattal indul neki a küzdelemnek. Ezt követően egyetlen utalást sem találtunk arra vonatkozólag, hogy továbbra is aktív tevékenységet folytatna a megyei KDNP szervezetében.

Március 1-én elindították a Mindenki Kecelért nevű Facebook oldalt, majd ezt követően március 1. és március 19. között sorra jelentették be képviselő-jelöltjeiket, akik megmérettetik magukat június 9-én.

Eszerint a jelenlegi képviselő testület tagjai közül Sendula Anita, Berger József és Kelemen László indul velük közösön, valamint, új jelöltként: Varga Bálint, Lakatos Péter Tibor, Flaisz Krisztián, Kókai István, Petes Gábor méreti meg magát.


A vira.hu folyamatosan nyomon követi az idei EP és önkormányzati választások történéseit a Kiskőrösi Járás településein, ezért amennyiben foglalkoztatja a téma, tájékozódna az önkormányzati választási aktuális információiról, kattintson a híreknél található önkormányzati választás 2024 feliratú linkre!  

MEGOSZTÁS
Írta: vira