Jótékonysági estet rendeztek március 24-én, vasárnap a csengődi baptista imaházban, mely alkalmon Soltész Gergő életmentő műtétjére gyűjtöttek. A tizenhárom éves kisfiúnak egy speciális, külföldi operációra és gyógykezelésre van szüksége gyógyulása érdekében.

-Hirdetés-

Egy különleges angol klub valósult meg tegnap este a csengődi baptista imaházban. A virágvasárnapi alkalom vendége az Amerikából érkezett Francois Boudreau illuzionista volt, akinek megjelenése is illuzórikusra sikerült. Ugyanis miután eltévesztette az időpontot és egy időben két helyszínre vállalt előadást, a csengődi alkalmon ezúttal virtuálisan vett részt. Szuggesztív egyéniségével, látványos trükkjeivel és humoros előadásával a képernyőn keresztül is sikerült elvarázsolnia a közönségét. Francois a bűvészmutatványokat bemutatva egyúttal bibliai és erkölcsi tanításokat is megfogalmazott, hitéről is tanúságot tett.

A csengődi Faith & Music zenekarFarkas Alex, Farkas Gyula, Farkas Tibor és felesége, Enikő, Mészáros Dávid és Mészáros Nándor – új dalokkal és angol nyelvű énekekkel is színpadra lépett, melyeket a résztvevőkkel együtt is énekeltek. Kotmájer Mihály baptista lelkész léleképítő gondolatait és virágvasárnapi tanítását követően Soltész Gergő édesanyja, Edit elmondta, hogy harmadik gyermekük, Gergő többszörös fejlődési rendellenességgel született 2010-ben, és rögtön életmentő műtétre volt szüksége, majd a további évek során sok-sok operációra. Kisiskolás korában további műtétek vártak rá, majd több klinikára, folyamatos gondozásra és ellenőrzésekre kellett járnia a családnak a látássérült Gergővel. Állapotát sikerült stabilizálni, azonban 2022 nyarán covid-fertőzést kapott és súlyos gyulladásos állapot miatt kórházba került. Gergő látó diáktársaival együtt folytatott tanulmányai során bepótolta a tananyagot, online tanulhatott és kitűnő eredménnyel zárta a tanévet. A vizsgálatait több klinikai központban végzett kontrollvizsgálatok követték, amely során kiderült, hogy vesekárosodás indult el nála. Ahhoz, hogy megmentsék a veséit, egy Ausztriában, Linzben elvégzett, a kezelőorvosaival egyeztetett, Magyarországon nem elérhető speciális operációra lenne szüksége 2024 tavaszán, amelyet további folyamatos gyógykezelés követne, melynek várható költsége több mint 25 millió forintra tehető. Ez az összeg Gergő számára az életet jelenti. Az édesanya köszönetet mondott mindenkinek, aki segíti Gergőt a gyógyuláshoz vezető útján. A nemrégiben szintén a halál torkából megmenekült Dobozi Sándor tanúságtételével erősítette a résztvevők hitét. A jótékonysági est szeretetvendégséggel zárult.

A csengődi gyűjtés alkalmával 429 845 Ft adomány gyűlt össze, és a TESCO „Ön választ, mi segítünk” programja is 100 000 forinttal támogatta a rendezvény létrejöttét. Köszönet érte!

Gergőnek a legkisebb támogatás is számít. A felajánlott összeget a Gyógyító Angyal Közhasznú Alapítvány bankszámlaszámára lehet utalni, „Gergő gyógyulása” közleménnyel.

Bankszámlaszám: 12600016-19407769-75991729      

Adószám: 18407859-1-06

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (60 db kép)
MEGOSZTÁS