A Húsvétoló rendezvényre színes és vidám eseményekkel várta március 28-án látogatóit a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház. Az intézmény előtti téren nyulakat, bárányokat lehetett simogatni, etetni, sokak örömére csibék, tyúkok és egy kakas is várta a kicsiket. A népi játszóházban számos játékot is igénybe vehettek, melyek próbára tették ügyességüket, kitartásukat. A Tyúkanyó hagyományőrző konyhájában László Erika, Steimetc Anikó és Flaisz Iringó helyben, frissen sütött pogácsát és boldogi nagyrózsát készítettek, amit örömmel kínáltak a vendégeknek.

Helyben sütött finomságokat is kínáltak a vendégeknek
-Hirdetés-

Az óvónők Hétszínvirág bábcsoportja egy vidám húsvéti történetet bábozott el a gyerekeknek. Csík Dóra, Csizovszkiné Vén Szilvia, Lakner Szilvia és Skropkóné Daczi Hajnalka színes karakterekkel varázsolták el az apróságokat.

Népszerű volt a bábelőadás

A rendezvény ideje alatt az alföldi pásztoréletet bemutató Roll-up kiállítást és a „Két víz köze – Értékek a Duna-Tisza közén” című népművészeti tárlatot is megtekinthették az érdeklődők.

Kapcsolódó cikk
29 alkotó munkáját mutatták be
29 alkotó munkáját mutatták be
„Két víz köze – Értékek a Duna-Tisza közén” címmel nyílt kiállítás a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban március 27-én,...

Köszönet a nyulakért Bobekné Szvetnyik Évának és családjának, a birkákért Pálinkás Józsefnek és Pálinkás Petrának, a kakasokért és tyúkokért Balláné Szűcs Adélnak és családjának.

A rendezvényre több mint 200 érdeklődő látogatott el 

A rendezvényre több mint 200 érdeklődő látogatott el, hogy együtt hangolódjanak a húsvét ünnepére.

A Városi Könyvtár és Művelődési Ház ezúton szeretné megköszönni a segítséget mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a program megvalósításához, sikerességéhez!

Szöveg, fotók: Ferró Zsófi 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira