A keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház április 4-én, az Arany-metszés című előadásra várta az érdeklődőket, mely Arany János életét, költészetét és levelezését elevenítette fel. A színpadon négy kiváló színész: Pregitzer Fruzsina Jászai Mari-díjas, Dézsi Darinka, Rák Zoltán és Gulácsi Tamás színművészek elevenítették meg a színdarabot.

Az előadás rendezője, Rák Zoltán olyan metszeteket – vers-és levélrészleteket, párbeszédeket – válogatott össze, melyek kevésbé ismertek. A dramatizált, élőzenével kísért, egymással lazán összefüggő jelenetek során a nézők betekintést nyerhettek Arany János életébe. Az előadás során olyan kérdésekre keresték a választ, mint hogy hogyan telhettek Arany János siheder évei, mit tudott a szerelemről, mit jelentett számára a kor „rocksztárjával”, Petőfi Sándorral ápolt barátsága, miként élte meg a forradalom és szabadságharc éveit, a házasságot, a családi tragédiákat, az öregedést.

-Hirdetés-

A program nemcsak Arany János költészetének mélyebb megértését kínálta, hanem egyben tisztelgés is volt a magyar irodalom és kultúra előtt.

Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósult meg.

Írta, képek: Keceli Hírek/Ferró Zsófi 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira