A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 22. fordulójában az Akasztó a címvédő Kiskunfélegyháza együttesét fogadta. A hazaiak szerették volna kijavítani az elmúlt fordulóban Jánoshalmán elszenvedett nagyarányú vereséget, míg a vendégek szerettek volna tovább tapadni a dobogósokra. A találkozót végül két tizenegyes döntötte el a Kiskunfélegyháza javára.

-Hirdetés-

Az első félidőben a 30. percig tapogatózó játék folyt a pályán, helyzet nem igazán alakult ki. A 32. percben egy előre passzolt labdát nem tudtak elrúgni az akasztói védők, melyre lecsapott a 10. percben csereként beálló Erős Gergő. A vendégtámadó befutott a labdával a tizenhatoson belülre, majd a kijövő Németh mellett megpróbálta elvinni a labdát. A hazai kapus találkozott Erőssel. A játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Szabó Dávid vágta a bal felsőbe 0-1. A 40. percben vendég részről Magony lövését kellett hárítania Némethnek. A 44. percben Szabó Dávid passza után Kurgyis került nagy helyzetbe, azonban a kijövő Németh jól jött ki és hárítani tudott.

Kiskunfélegyháza

A második félidő elején gyorsan egyenlített az Akasztó. A 48. percben Bajusz Patrik adott be egy labdát, melyre kijött a vendég kapus, azonban Nagy Attila tovább tudta csúsztatni mellette a labdát a jobb oldalon érkező Szabó Zsolthoz, aki közelről lőtte a labdát a vendég hálóba 1-1. Az 59. percben újra tizenegyeshez jutottak a vendégek. A hazai védők hátulról szabálytalanul támadták meg Erőst. Kaszala játékvezető újra a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt megint Szabó Dávid értékesítette higgadtan 1-2. Ezek után az Akasztó igyekezett minél jobban az akaratát ráerőltetni az ellenfélre, több lehetőséget is kidolgoztak. A legnagyobb helyzetük a 65. percben adódott, amikor Magony vesztett labdát a tizenhatoson belül, melyre Varga Milán csapott le és lőtt kissé kiszorított szögből. A vendégek kapusa azonban hárítani tudott. Az utolsó negyedórában küzdöttek a hazaiak, azonban nem tudtak a kapuba találni, míg a vendégek veszélyes kontrákból szerezhettek volna újabb gólt. Ilyen volt a 84. percben, amikor újra Erős került nagy helyzetbe, azonban Németh megint jól jött ki és védett.

Akasztó FC

Összességben jól használta ki a Kiskunfélegyháza az Akasztó hibáit, míg a második félidőben a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért. Ez egyszer sikerült is, azonban a második vendég gólra nem tudtak válaszolni.

AKASZTÓ FC – KISKUNFÉLEGYHÁZA 1-2

Akasztó FC: Németh – Bajusz, Doszpod, Varga, Szabó Zs., Boldizsár, Nagy A., Vincze (Szrenkó), Tóth, Bányai, Madácsi,
Vezetőedző: Szrenkó István

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Magony, Marsa (Nagy D.), Oroszi (Erős), Nagy V., Szabó D., Kanyó, Urbán, Kőrös, Kurgyis, Molnár,
Vezetőedző: Némedi Norbert

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC:

– Az első félidőben a Kiskunfélegyháza akarata érvényesült. Nem játszottunk összeszedetten. Rengeteg labdát eladtunk, majd sajnos összehoztunk egy gólt hátul. Mindig megkérem a védőimet, hogy labda nem pattanhat le. El kell rúgni a labdát. A védőnek az a dolga, hogy tisztázzon. A második félidőre összeszedték a srácok magukat. Kicsit keményebben is beszéltem az öltözőben. Felvettük a játék ritmusát, beszorítottuk a Kiskunfélegyházát. Természetesen kinyíltunk és voltak lehetőségei a vendégeknek. Kaptak megint egy tizenegyest, ami megint egy butaság volt részünkről. Úgy gondolom, háttal álló csatárnak nem megyek így neki. Mindkét tizenegyes adható volt. A második félidőben minden tekintetben felvettük a játék ritmusát. Jobban is játszottunk. Megvoltak a helyzeteink, volt esélyünk az egyenlítésre. Sajnos nem jött össze. Csak gratulálni tudok a második félidőért a csapatomnak, nagyot mentek. A második félidőt át lehet vinni a jövő hétre és a következő mérkőzésekre, akkor baj nem lehet.
Gratulálok Molnár Edvárdnak, nagyon jól játszott, az egyik legjobbja volt a Kiskunfélegyházának. És természetesen gratulálok Kiskunfélegyházának, további sok sikert kívánok nekik!

Némedi Norbert vezetőedző – Kiskunfélegyháza:

– Jó iramú mérkőzést játszottunk Akasztón. Egész meccsen viszonylag nagy területeink voltak és ezeket egész jól is játszottuk meg. Nagyon sok ilyen átmenetből jól jöttünk ki. A végjátékba azért csúszott hiba. Gólok számában úgy gondolom, hogy sokkal több volt a találkozóban, de annyit ér egy mérkőzés, ahányszor betalálunk. Ez egy kicsit megnehezítette a találkozó végére a helyzetünket, mert a hazai csapat is mindent mozgósított, hogy az egyik pontot itthon tudja tartani. Nekem ebben volt hiányérzetem ma, mert igen, be kell rúgni a pontrúgást is. De fájt volna, ha mi most itt hagyunk akár pontot vagy pontokat. Hozzáteszem, mindkét büntetőt jogosnak ítéltem meg. Nem biztos, hogy minden ilyen meccsből így ki tudunk jönni. Az viszont egy óriási pozitívum, hogy egész tavasszal egy jó szériában vagyunk. Ennek örülök, hogy ez nem szakadt meg. Ritka az ilyen nálunk, hogy ennyire kevesen jövünk el egy bajnokira. Volt két eltiltottunk, illetve sérült is. Két cserejátékossal érkeztünk. Irreálisan meleg volt egyébként. Attól függetlenül a két csapat, amit futott ezen a találkozón az osztályon felüli volt. A tizedik percben már cserélnünk kellett, mivel az ötödik percben megsérült Oroszi Dániel. Bele sem tudtunk nyúlni a meccsbe. Nagyon sokat melóztunk. Ilyen szempontból is azt gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet.
További sok sikert kívánok az Akasztónak!

MEGOSZTÁS