A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kecel FC gárdája április 7-én hazai környezetben lépett pályára. Az együttes a bajnokság 22. fordulójában a sérültek és eltiltott játékosai miatt igen tartalékosan szerepelhetett.

A keceliek a játéknapon a Tiszakécskei LC II. csapatát látták vendégül, akiktől 3-0 (0-0) arányú vereséget szenvedtek: Molnár – Nagy K. (Vörös), Erdei (Varga F.), Killer (Tamás), Sajdik, Patai, Fenyvesi K., Fenyvesi B., Torma, Ferenczi, Kóbor.

-Hirdetés-

Az első félidőben a hazaiak eltüntették a két csapat közti különbséget, ami a tabellán látható, hiszen a tiszakécskeiek a 2., a keceliek pedig a 13. helyen állnak.

A Kecel FC csapata

Szervezetten, jól védekeztek a hazaiak és a vendégek labdabirtoklási fölénye nem hozott kidolgozott, nagy gólhelyzeteket. A keceliek első lehetősége a gólszerzésre a 6. percben adódott, amikor Killer Máté jó cselei után a lövését védte a vendégek kapusa. A 19. percben egy hazai szögletet követően Killer Máté fejelhetett kapura, de a labda a felső lécről kifelé pattant. A 28. percben is a tiszakécskeiek mellé állt a szerencse, amikor Torma Barnabás lövését követően a bal kapufáról pattant ki a labda a mezőnybe. Az első nagyobb vendég helyzetre 36 percet kellett várni, ekkor István László szabadrúgását védte bravúrral a hazaiak hálóőre Molnár Patrik.
A szünet után gyorsabb ritmusban kezdett el játszani a vendég együttes és a 49. percben meg is szerezték a vezetést, amikor egy visszapasszolt labdát lőtt laposan a hálóba Pomozi Máté (0-1). A gól után több veszélyes támadása is volt a tiszakécskeieknek, de Molnár Patrik magabiztosan védett, vagy a hazai védők tudtak menteni az utolsó pillanatokban. A 74. percben tovább növelte előnyét a vendég együttes, amikor egy rövid felszabadító rúgást követően a labda Klemenc Márkhoz került, aki a hibát kihasználva lőtte a tiszakécskeiek második találatát (0-2). A 82. percben egy baloldali beadást követően a tiszakécskei Tóth Kristóf előzte meg a rövid oldalon a védőket és közelről a hálóba lőtte a labdát, amivel beállította a 0-3-as végeredményt. A találkozó utolsó perceiben még lőttek egy kapufát a vendégek, de az eredmény már nem változott.

A keceliek az első félidőben jól játszottak, és a helyzetek alapján akár két góllal is vezethettek volna, a második félidőben pedig elkerülhető találatokat kapva szenvedtek háromgólos vereséget.

Kapitány Gábor – Kecel FC technikai vezetője:

-Az előző fordulóban a kiskőrösi rangadóból eléggé rosszul jöttünk ki, ahol kiállítás miatt még elvesztettünk kezdő játékost, így most a keretünkből összesen hat labdarúgóra nem számíthattunk. Tartalékosan léptünk pályára, viszont bemutatkozhatott a csapatunkban a 16 éves Nagy Kristóf, aki az egyik tehetséges fiatalunk és nagyon remélem, hogy hosszútávon számíthatunk rá. A mai mérkőzésen a csapat mindent megtett a jó eredmény eléréshez, nem volt semmi gond a lelkesedéssel, a hozzáállással. Az első félidőben megvoltak a helyzeteink a vezetés megszerzéséhez, de ezek sajnos kimaradtak és a szerencse is elpártolt tőlünk. A második félidőben a mérkőzésre bővebb kerettel érkező vendégek felőröltek bennünket és elkerülhető gólokat szerezve nyertek. Nagyon remélem, hogy a továbbiakban is hasonló lesz a küzdeni akarásunk. A következő fordulóra már több játékosunk visszatérhet a keretbe, akikkel erősödünk és nagyon remélem, hogy velük kiegészülve már akár az élcsapatok ellen is eredményesek tudunk lenni.

MEGOSZTÁS