A vármegyei harmadosztályú bajnokság közép csoportjának 19. fordulójában a Fülöpszállás a listavezető Kaskantyút fogadta. A hazaiak bíztak egy bravúrban, míg a vendégek szerették volna megtartani pontelőnyüket a rivális Akasztó II. csapatával szemben. A Fülöpszállás nem a legjobb előjelekkel várta a találkozót, hiszen öt alapemberük nem léphetett pályára eltiltások, sérülések és egyéb elfoglaltság miatt. Míg a vendégeknél több, mint három hónap kihagyás után visszatért Kovács Zsolt. Végül a találkozót nagy arányban a vendég Kaskantyú nyerte meg.

Vendég lehetőségekkel indult a találkozó. Az első tizenöt percben négy gólt is szerezhetett volna a Kaskantyú. Előbb a 10. percben Lasztovicza passza után Kiss Patrik lőtt fölé, majd Kiss Patrik futott el a bal szélen és középre adott, ahol Kovács Zsolt érkezett, de nem tudott a kapuba találni közelről. Egy perc múlva Karf Alextől jött egy lapos középre adás, melyről éppen lemaradt Kovács. A 24. percben érett góllá a vendég fölény. Bartha beívelt szabadrúgása után középen megcsúsztatták a labdát, ami éppen Kovács Zsolt elé került, aki közelről most már nem hibázott 0-1. A 32. percben jutottak el az első helyzetig a hazaiak. Tóth András futott el a jobb szélen és precízen passzolt a középen érkező Jónihoz, akinek lövését lábbal hárította Kovács Dorián.

Mátyás támadja Lasztoviczát
-Hirdetés-

A 36. percben Kiss Patrik szerzett labdát a középpályán, majd passzolt Kovács Zsolthoz, aki a kijövő hazai kapus felett a jobb felsőbe helyezte a labdát 0-2. A 38. percben Karf lapos beadását vágta közelről mellé Kovács. A 43. percben szintén Karf előkészítése után Kiss Patrik közelről fölé fejelt. A 44. percben Andó Viktor ellen szabálytalankodott hátulról Bánszki a tizenhatoson belül. Szomjú játékvezető egyből a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest Tóth Szabolcs higgadtan a jobb alsóba helyezte 1-2.

Kiss Patrik (kékben) nagyon aktív volt a találkozón a két gólja mellett több gólpasszt is kiosztott

A második félidő elején Jóni végzett el szabadrúgást hazai részről, mely után a labda a jobb felsőbe tartott, azonban Kovács Dorián kiütötte a labdát éppen Andó Gergely elé, aki közelről fölé lőtt. Az 54. percben lett újra kettő a Kaskantyú előnye. Kiss Patrik ment el a jobb szélen majd laposan középre adott, ahol érkezett a visszatérő Kovács Zsolt és közelről a hazai kapuba lőtt 1-3. Három perc múlva a hazaiaknál csereként beálló Deák Sándor nagy lökete után kellett hárítania Kovács Doriánnak. A 67. percben előbb egy lesgólt értek el a vendégek, majd egy perccel később megint Kiss Patrik elfutása után adott középre, ahol most a csereként beálló Kelemen Róbert jött és lőtt közelről gólt 1-4.

Kovács Zsolt (labdával) visszatért és öt gólt szerzett

A 75. percben Kelemen továbbítása után Kovács Zsolt a kapus lábai között szerezte meg az újabb gólját 1-5. Két perc múlva Makó Zsolt passza után Kelemen adott be a tizenhatoson belülre, ahol megint érkezett Kovács Zsolt és megszerezte saját maga ötödik, míg csapat hatodik találatát 1-6. Az utolsó tíz percben még három találatot szereztek a vendégek. A 80. percben a pár perccel korábban beállt Bobek Norbert lövése talált utat a hazai kapuba 1-7. A 86. percben a sok előkészítés után Kiss Patrik is betalált 1-8, és a 89. percben egy újabb Kiss Patrik találat zárta a találkozót, beállítva ezzel az 1-9-es végeredményt.

Széhnt támadják a hazaiak

A hazaiak nem bírták el az öt alapemberük hiányát, és a találkozó végére teljesen szétestek. Míg a Kaskantyú egy újabb nagyarányú győzelemmel folytatta jó tavaszi sorozatát.

FÜLÖPSZÁLLÁSI SE – KASKANTYÚI FSE 1-9

Fülöpszállási FSE: Nagy T. – Petrányi, Mátyás, Pataki (Pusztai V.), Andó V., Tóth Sz., Andó G. (Polyák), Jóni (Deák), Tóth A., Földes, Pusztai M.

Kaskantyúi FSE: Kovács D. – Bánszki (Makó), Kiss, Oroszi, Tratter, Bartha, Kovács (Bobek), Lasztovicza (Hollósi), Karf (Kelemen), Hajdú, Széhn

Csernák Zoltán játékos – Fülöpszállási SE:

– Nem a legjobb előjelekkel vártuk a találkozót, hiszen öt sztenderd játékosunk hiányzott. Sérülések, sárga lapos eltiltások és egyéb elfoglaltság miatt. Ez rá is nyomta a bélyegét az egész játékra. Nem ilyen találkozóra készültünk. A játék képével nem vagyok elégedett. Nem ez volt megbeszélve az öltözőben. Sajnos ez lett belőle. A Kaskantyúnak gratulálok, nagyon jó csapat, nagyon jó játékosokkal. Toronymagasan a bajnokság esélyesei, ők tudtak váltani, mi sajnos nem.

Virág Tibor technikai vezető – Kaskantyúi FSE:

– Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mert Fülöpszállás volt az egyik csapat, akik ősszel megvertek minket hazai pályán. Készültünk egyfajta visszavágóra is, meg azzal a tudattal is, hogy nem nagyon szabad hibáznunk, mert az Akasztó sem fog hibázni, főleg úgy, hogy ők Szankkal játszottak. Nehéz mérkőzésre számítottunk. Az első félidőben, úgy ahogy az is volt. 2-1-re vezettünk a félidőben. Úgy érzem rendet tettünk a fejekben, mert egy kicsit az első játékrész végén nem jól tettük a dolgunkat és kapott egy tizenegyest a hazai csapat. De a második félidőben mindenki százszázalékosan odatette magát. Fegyelmezetten játszottunk, ez meg is látszik az eredményen. Örülök annak, hogy a szilveszter kupán elszenvedett sérülése után újra játszott a Kovács Zsolti és öt góllal tért vissza. Úgy gondolom, hogy a hátralévő hét mérkőzésre erősítés lesz nekünk bőven. Gratulálok az ellenfélnek és további sok sikert kívánok nekik!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (59 db kép)
MEGOSZTÁS