Tökéletes idő, jó hangulat és egy jó csapat. Röviden ennyi jellemezte az idei évben harmadszor megrendezésre kerülő Hérics túrát.

Szinte nyári időjárás köszöntötte a résztvevőket április 13-án, szombaton a Káptalani Pince teraszán, ahonnan a túra kezdetét vette. A túrázókat zsíros kenyér és tea várta a kiindulási ponton.

A Káptalani Pince teraszáról indult a túra
-Hirdetés-

Jelentősen korábban járt a természet az eddigi évekhez képest, ezért félő volt, hogy már nem látjuk virágba borulva a mezőt. Szerencsére azért még találkoztunk virágos formájukban a növényekkel.

Az eddig megszokottól eltérően idén új szakasz is várta a kirándulókat, így 12,5 km-re növekedett a táv. A túra célja továbbra is az Imrehegy határában elhelyezkedő Hérics mező megismertetése a környékbeliekkel és az érdeklődőkkel.

Imrehegy Község Önkormányzata, IKSZT Könyvtár Imrehegy, Keceli Gasztro és Bor Egyesület, Imrehegyi Polgárőr Egyesület, Káptalani Majori Pince, valamint önkéntes segítők és adományozók segítségével sikerült megszerveznünk ingyenes rendezvényünket, amelyen az előző évekhez képest még többen vettek részt, hiszen a mostani létszám 100 fő fölötti volt. Reméljük, hogy a következő években is ilyen szépen növekvő csapatra számíthatunk.

Írta, képek: Molnár Ferenc

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira