A keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház falai között a Los Orangutanes zenekar lépett színpadra április 19-én, hogy felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg a zene szerelmeseit. A teret a cumbia ritmusai és a latin-amerikai dallamok egyedülálló keveréke töltötte be.

-Hirdetés-

A magyar cumbia rajongóit 2017 óta örvendezteti meg a zenekar. Bár e műfaj Dél-Amerika egyik legnépszerűbb stílusa, Magyarországon mégis kevés figyelmet kapott ez idáig. A Los Orangutanes ezen szeretne változtatni, és egyre népszerűbbé tenni az általuk képviselt zenei stílust. Az együttest olyan kiváló zenészek hozták létre, mint Árkosi Szabolcs, Élő Márton, Krecsmáry Zsolt, Iván Tabeira, Herr Attila, Alex Torres, Szarvas Dávid és Pásztor Ákos, akik az Irie Maffia, Zuboly, Paso Besodrom és Anselmo Crew tagjai. A csapat szeretne a táncolni vágyó magyarok kedvencévé válni, telt házas Müpa, Akvárium Nagyhall és Kobuci kertes koncertek, valamint számtalan hazai fesztivál is a hátuk mögött van már.

2021-ben jelent meg az első stúdió lemezük Lo Mejor De La Cumba címmel, mely 12 klasszikus cumbia dalt számlál, több dalhoz készült animációs kisfilm is, amely betekintést mutat mind a zenekar mind a cumbia kissé meseszerű, pszichedelikus világába.

A latin ütősök és sok fúvós hangszer mellett a gitár és olykor a tangóharmonika is főszerepet kap.

A Los Orangutanes zenekar

A dalok pedig Ivan Tabeira és Árkosi Szabi előadásától vállnak igazán egyedivé.

Aki járt már Los Orangutanes koncerten az tudja, hogy nem lehet ülve végignézni a csapatot, az ember lába automatikusan táncra perdül.

A koncert a Petőfi Kulturális Program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósult meg.

Szöveg, fotók: Ferró Zsófia 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira