Több mint fél évszázada Földünk és élhető környezetünk megóvására hívja fel a figyelmet a Föld napja, amelyhez számos rendezvény, projekt kapcsolódik. Óvodák, iskolák, civil közösségek, intézmények, munkahelyek, települések kapcsolódnak be a természetes környezetünk védelmére szervezett eseményekbe. Csengődön ezen a héten több rendezvény is kötődik a témához.

-Hirdetés-

Az óvodások a tárgyak újrahasznosításával ismerkedtek, és ugyanebben a témában hirdettek pályázatot az általános iskolásoknak a fenntarthatósági témahét keretében Légy hős, védd meg a Földet!” címmel. Ők használati tárgyakat – mint például madárodú, itatótál, bogárhotel, sünház stb. – készíthetnek el állatok számára bármely eldobásra szánt tárgyból.

Csütörtök délelőtt „A világgá ment erdő” című színházi előadásra várták a gyerekeket a művelődési házba. A Léghajó Színház produkciója – amely a zöld óvoda, zöld iskola projektekhez is kötődik – felhívta a figyelmet az ember felelősségére is, olyan témákat érintve, mint a szemetelés vagy a növények és állatok természetes élőhelyeinek megóvása. Bana Viktória és Száraz-Nagy Tamás interaktív előadásában a gyerekek varázsolhattak a négy elemmel: tűzzel, a földdel, a levegővel és a vízzel, mondókáztak, verseltek, énekeltek és táncra is perdülhettek.

A település közösségei idén is kapcsolódnak a Te szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz, melynek szervezője ezúttal is ifj. Kalocsai Ferenc alpolgármester. A résztvevőket április 27-én, szombaton reggel 8 órára a volt diszkó előtti parkolóba várják, és ebéddel is vendégül látják őket.

A fotók „A világgá ment erdő” című színházi előadás alatt készültek. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS