Solton a Vécsey Károly Könyvtár és Művelődési Ház szervezésében harmadik alkalommal került megrendezésre a SoltON elnevezésű helytörténeti vetélkedő, melynek az idén rendhagyó módon az önkormányzat tárgyalóterme adott helyet.

Ebben az évben nagy érdeklődésre való tekintettel nemcsak a 7-8. osztályosok, hanem a hatodikosok is jelentkezhettek (és kiválóan helyt álltak) a versenyre, így összesen 8, négyfős csapatot köszönthettek a rendezők. A diákok felkészítő tanáraikkal Kissné Horváth Animával és Őriné Végi Évával érkeztek, akik segítséget nyújtottak a vetélkedő lebonyolításában.

-Hirdetés-

A versenyt Németh István Solt város polgármestere nyitotta meg, majd a csapatok hatfordulós próbatételen bizonyíthatták felkészültségüket. A zsűri tagjait – Farkas Beáta, a VKMHK igazgató asszonya, a zsűri elnöke, Madaras László a város fotósa és Szabó Zsolt, Solt történelmének és legendáinak kiváló ismerője – szinte ámulatba ejtette a gyerekek felkészültsége és tájékozottsága.

A zsűri tagjai
A helyezések az alábbiak szerint alakultak:

I. helyezett: KORI ÉS CSAPATA (Horváth Petra, Korsós Alexa, Korsós Máté, Vittmann Bence)
II. helyezett: SOLTI IFJAK ( Fábián Róbert, Hegedűs Ákos, Nitsch Ákos, ifj.Végh Krisztián)
III. helyezett: SOLTI PICIPOCIK ( Hegedűs Nadin, Obornyik Attila, Paréj Luca, Sallai Gréta)

II. helyezett a SOLTI IFJAK csapat

A program háziasszonya, játékmestere Huber Ágnes könyvtáros volt.
A verseny zárásaként a szervezők köszönetet mondtak valamennyi résztvevőnek, zsűritagnak, pedagógusnak és külön megköszönték a EUROPE DIRECT európai uniós tájékoztató szolgálat Bács-Kiskun vármegyei munkatársainak támogatását, a sok-sok ajándékot, amellyel hozzájárultak program sikeréhez!

Írta: Huber Ágnes könyvtáros
Képek: Marton Tünde 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira