Kecel 290. születésnapját ünnepelték és Gubik Mihály, Kecel 75 éve született díszpolgárára és volt plébánosára emlékeztek a településen.

Kecel születésnapján, április 22-én 15 órakor a Szentháromság-templomban kezdődtek az ünnepi programok. Az újratelepítés 290., a várossá nyilvánítás 31., valamint Gubik Mihály atya születésének 75. évfordulója alkalmából főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános celebrált szentmisét.

Főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános celebrált szentmisét
-Hirdetés-

Ezt követően a megemlékezők a városháza melletti Patachich-szoborhoz sétáltak. Az alapító érsek emlékművénél elhelyezésre került a város koszorúja, valamint a jelenlévők – az önkormányzat által biztosított – egy-egy szál virággal hajthattak fejet.

A Patachich-szobornál koszorút és virágokat helyeztek el a jelenlévők

16.30-kor a Városi Múzeumban Haszilló Ferenc polgármester és Bányai Gábor országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet, majd megnyílt a Gubik Mihály emlékkiállítás. Személyes megemlékezést tartott a kiállítás kezdeményezője, Rékasiné Dr. Oláh Gizella. A tárlatot főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános nyitotta meg, verssel közreműködött Maszlik Nóra.

Haszilló Ferenc polgármester

A kiállítás megvalósításáért köszönet illeti a fent említett személyeken túl a következőket: Kiss Csaba és Turnai Ágnes kurátorok, Szőllősi Melinda és Csonka Szilvia, a múzeum munkatársai, Dr. Lakatos Andor, a Főegyházmegyei Levéltár vezetője, László Erika (Tyúkanyó Hagyományőrző Konyhája) és Molnár Ádám (digitalizálás, technikai feladatok).

Gubik Mihály emlékkiállítás nyílt a Városi Múzeumban

Az est a kiállítás megtekintésével, a Gubik atyáról szóló portréfilm levetítésével és Kecel Város Önkormányzata jóvoltából a jelenlévők vendéglátásával zárult.

Kecel Város Önkormányzata vendégül látta az eseményen résztvevőket

Az eseményről a Keceli Hírek következő lapszámában beszámolót, majd az arra következő számban Gubik Mihály atya munkásságáról részletes írást olvashatnak.

Szöveg: Kecel Város Facebook oldal
Képek: Kecel Város Facebook oldal/Varga Eszter, Bányai Gábor Facebook oldal

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (94 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira